Hlavní obsah
Lidé a společnost

Sebevražda slunečních templářů. Sekta energii na cestu vyráběla souloží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay

Na jakou cestu? Vesmírnou. Sekta náboženských fanatiků věřila, že se po rituální hromadné sebevraždě probudí na hvězdě Sírius. Tam je čeká nesmrtelnost a život v ráji. Pouze pro vyvolené souložící.

Článek

Sekta Řád chrámu Slunce (Ordre du Temple solaire) vznikla v roce 1984. Její dva zakladatelé věřili teorii, že je možný přesun na hvězdu Sírius a k tomu je potřeba vyrobit velké množství energie. Jak? Souloží. Kdo a s kým bude vyrábět energii, určovali oba vůdcové sekty. Od svých oveček vyžadovali naprostou poslušnost.

Kdo by hledal spolek nevzdělaných a k sexu zneužitých chudých zoufalců toužících po ráji, mýlil by se. Členové sekty byli vzdělaní a zámožní lidé. Za členství mezi vyvolenými se muselo platit. Neskutečné, čemu všemu jsou lidé ochotni uvěřit.

Jedním z vůdců sekty byl finanční magnát a klenotník Joseph Di Mambro. Ten věřil, že je reinkarnací staroegyptského boha Osirise, faraona Achnatona a Mojžíše. Druhým zakladatelem byl homeopat a příznivec extrémní levice Luc Jouret. Tomu se asi nechtělo čekat na ráj vytvořený na Zemi komunisty…

Apokalyptická sekta věřila v odkaz templářů, magie a alchymie. Konec světa se v jejich hlavách blížil, je třeba se zachránit. Nasouložené energie na dlouho cestu už je asi dost a ráj ve vyšších duchovních sférách je blízko. Stačí odložit vše nepotřebné na cestu. Těla a lidské životy. Místa pro obřad a rituální sebevraždu už jsou připravena. Oheň všechna odložená a už nepotřebná těla pohltí.

Kdo není dost pevný ve víře, tomu ostatní členové sekty pomohou. Zastřelením nebo ubodáním.

Vše začalo před půlnocí 4. října 1994.

Vzplály tři horské chaty. První v kanadském rekreačním středisku. Ta patřila vůdci sekty Di Mambrovi. Zde bylo nalezeno 5 těl. Tři lidé, z toho jedno tříměsíční dítě, neodešli dobrovolně.

Hlavní dějiště sektářské tragédie se odehrálo ve Švýcarsku. V ohořelé chatě v obci Cheiry se našla podzemní svatyně. Na rudém koberci zde leželo 23 těl, uspořádaných do hvězdy, nohama směřujícími ke zlaté středové hvězdě.

V další chatě, vzdálené 100 km od první, se naskytl záchranářům a hasičům stejný obraz. Dalších 25 mrtvých. Rituální sebevraždu zde zvolili i oba zakladatelé sekty. I jejich odložená těla byla ve svatyni nalezena.

Tím to neskončilo. Dalších 16 pohřešovaných členů sekty se našlo v roce 1995 na jihovýchodu Francie. Jejich ohořelá těla byla opět uspořádána do hvězdy.

Tečku za rituálními sebevraždami a celou sektou, udělala poslední skupinka fanatiků v roce 1997 v Kanadě. Zde se na místě našly vysvětlující dopisy, že jde o cestu do ráje a vyšších duchovních sfér ve vesmíru.

Celkem svými pozemskými životy zaplatilo za sektářské šílenství 74 lidí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz