Hlavní obsah
Názory a úvahy

Zeman prohrál. Proč jeho právník nevyužil lékařskou zprávu a pravdu?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay

Miloš Zeman už je minulostí. Nyní doznívají už jen soudní spory, které vede. Co je na sporu s MUDr. Stehlíkovou zajímavého? Exprezident stále tají, proč byl jeho život ohrožen. Informace pořád chybí.

Článek

Byl jsem celkem zvědav jaký argument použije Zemanův právník k tomu, aby vyvrátil slova MUDr. Stehlíkové o předpokládaném zdravotním stavu bývalého prezidenta. Ta svůj názor opřela o své dlouholeté zkušenosti, veřejné zdroje a i osobní znalost bývalého prezidenta.

Ta ani nebylo potřeba. Miloš Zeman se sám veřejně prezentoval jako alkoholik, který pravidelně denně vypije větší množství alkoholu. Některým jeho voličům něco takového dokonce imponuje. Stejně tak hrdě prezentoval i svůj nezdravý životní styl. Kdo že to tak hloupě vykřikoval? Smrt vegetariánům a abstinentům! Asi to měla být hrozně vtipná hláška…

Nebyla. Je to až komické, či snad na psychiatrickou diagnózu, proč si Zeman zatvrzele odmítá připustit realitu. Svůj kladný vztah k alkoholu veřejně hlásá, ale odmítá si přiznat, že to byl právě alkohol a nezdravý životní styl, který ho ohrozil na životě.

Jeho skutečná lékařská diagnóza je stále předmětem lékařského tajemství a pacient nedal dovolení k jejímu zveřejnění. Situace je taková, že se oficiálně neví, proč bývalý prezident skončil v nemocnici, kde lékaři bojovali o jeho život.

Stále je vše na úrovni spekulací a útržkovitých zpráv z veřejných zdrojů. I odborný názor MUDr. Stehlíkové, podpořený nyní znaleckým posudkem, je stále pouhou spekulací.

Netřeba lékařských termínů. Stačí pouhá logika a zdravý rozum. Ty mluví jasně. Člověk, který pije alkohol, může být ohrožen na zdraví jeho konzumací. Tomu každý rozumí a jistě zná případy alkoholiků, a to nejen starých, ze svého okolí. To je i základní vyjádření odborného znaleckého posudku, který potvrzuje závěry žalované MUDr. Stehlíkové.

Proč by to zrovna u pravidelného pijana alkoholu Miloše Zemana mělo být jinak? Proč se proti této smutné pravdě tak zoufale brání? Proč si sám sobě lže?

Pokud by chtěl bývalý prezident dokázat, že MUDr. Stehlíková se dopustila spekulací, které se nezakládají na pravdě, a vykládá lži, měl k tomu velmi jednoduchou obranu.

U soudu dokázat a vyvrátit její údajné lži a nepravdivé spekulace. To mohl udělat velice jednoduše. Jeho právník měl dostat možnost, aby svého klienta bránil pravdou. Ta je pouze v lékařské dokumentaci. V reálném odborném vyjádření Zemanových ošetřujících lékařů.

Byl jsem opravdu zvědav, zda u soudu bude tato lékařská zpráva odtajněna a použita jako důkaz proti MUDr. Stehlíkové. Pokud by v ní bylo něco jiného než tvrdí, jistě by to neměl být žádný problém.

To by byl trumf. Miloš Zeman by i pochybující veřejnosti mohl ukázat ukrytou pravdu. Sám přece tvrdí, že jeho zdravotní problémy neměly s alkoholem nic společného a šlo jen o nechutenství.

Problém to ovšem byl. Zemanův právník neměl v ruce vůbec nic a lékařská zpráva zůstává nadále tajná. Jako kdyby to nyní už nebylo úplně jedno.

Proč informace ze své lékařské zprávy nepoužil Miloš Zeman u soudu je celkem logické. Pokud by v nich bylo něco jiného, než tvrdí MUDr. Stehlíková, jistě by toho využil, aby s ní u soudu zametl.

Triumfoval a slavně zvítězil. Ukrytá pravda se konečně ukázala! Celému národu!

Nestalo se tak. Sám bývalý prezident ví nejlépe proč. Pravda se evidentně u soudu nehodila…

Už nezajímavý a nepolitický případ skoro zapomenutého starého alkoholika (nyní potvrzeno i soudem), má jen jednu příjemnou tečku.

Miloš Zeman si náklady za svůj prohraný soudní spor zaplatí hezky ze svého.

Jeho skutečná lékařská diagnóza zůstává stále tajná a už to naštěstí nemusí nikoho zajímat. Život v Česku jde dál a už je někde úplně jinde…

Miloš Zeman jistě není první alkoholik, který si nechce připustit realitu a pije dál. Ne každý se ovšem kvůli tomu u soudu zesměšňuje.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz