Hlavní obsah
Názory a úvahy

Senátorka Němcová se omlouvat nemusí. Babiš a Středula zrazují zemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.zprávy

Demonstrace před Úřadem vlády

Miroslava Němcová má pravdu. Středula po boku s Babišem a Konečnou chtějí destabilizovat zemi. Navzdory válce a k radosti Ruska

Článek

Trefa. Hysterie, jíž spustila ruská pátá kolona po výroku senátorky Němcové potvrzuje, že politička mířila „na komoru“. „Rusko se sune přes Maďarsko a Slovensko i k nám. Asi proto byl Babiš u Orbána. Proto ANO, Středula a ke zradě vždy připravení komunisté eskalují napětí a chtějí svrhnout naši vládu,“ napsala Němcová na sociálních sítích v reakci na zprávu Novinek.cz a dalších médií k tvrzení slovenského exministra obrany o ruských penězích pro Ficův Smer na ovlivnění voleb. Tuzemští kolaboranti si teď na adresu Němcové dělají dobře uřvanou sprostotou a odborářští bafuňáři jí spolu s bolševiky a fosiliemi sociální demokracie za realistické hodnocení situace spílají. A rádi by omluvu.

Miroslava Němcová má přitom k obavám důvod. Šetření slovenských agentur a tamní akademie věd ukázalo, že by většina Slováků preferovala vítězství Ruska před Ukrajinou. A exkluzivní šetření agentury Ipsos pro slovenský Denník N informuje, že většina Slováků nevidí Rusko jako viníka války, ale polovina země vnímá jako hrozbu… Spojené státy! Že mohou tamní volby Putinovi obnažit naše hranice není sci-fi: jak si stojí proruský Fico v preferencích voličů a jak to má jeho souputník Babiš s kořeny víme. Láska k „vlasti“, měřená výhradně zlodějinami bez trestu, miliardami ze řepky a zázračných kuřat, co za týden vyrostou jako slon, z něj vlastence neudělá. Že se kdy stal předsedou české vlády je smrtelný hřích jeho voličů na příštích generacích.

Z „jestřába“ je teď holubice míru. Byť Babiš před léty veřejně horlil pro transformaci NATO z obranné aliance na útočnou a sám ujišťoval Trumpa o zvýšení českých obranných výdajů na 2 % HDP už pro rok 2024, koaliční posílení obrany na tatáž dvě procenta, navíc s válkou za rohem, ostřeluje a šoupe nohama před Kremlem. Zatímco exhibuje s proruským Klausem u Orbána jako „ochránce svobodného světa“, bezpečnost země má zjevně na háku. A místo podpory ostražitého armádního velení, jež zemi realisticky připravuje na variantu ohrožení republiky jaderným konfliktem z Ruska, jej okřikuje ze šíření strachu.

Senátorka se už vůbec nemýlí ve Středulovi. Chronicky ambiciózní odborový předák potřebuje po prezidentském propadáku nutně ukázat ramena. „Předseda ČMKOS je mé povolání a živobytí,“ prohlásil před časem s tím, že si neumí představit, co jiného by vyplňoval do kolonky „zaměstnání“. Pamětníci vědí. „Život bez funkce je horší než smrt,“ říkávala zarytá komunistická funkcionářka Gusta Fučíková. Jistá podoba tu je, ne že ne. Prodejnost Středuly pro udržení pozice tu pak nezná meze. A jeho protivládní vystoupení s Babišem, jenž zplundroval státní kasu, komunistkou Konečnou, jejíž partaj mu v tom sekundovala a Fialou od „nácků“ dokládá, jak to Středula má s charakterem.

Destabilizovat zemi zvyšováním napětí občanů a chtít sestřelit prozápadní vládu po boku extrémistů a komunistů, co hoří pro Putina, a po boku člověka, na jehož zlodějny z veřejných rozpočtů teď doplácíme a jenž je jedna ruka s ruskými kolaboranty doma i v Evropě, je syrovou ukázkou Středulovy „reálpolitiky“, kde mají papalášské pupky přednost před bezpečností státu.

Miroslava Němcová má pravdu. Omlouvat se nikomu opravdu nemusí. Na rozdíl od grázlů, jež pro moc a peníze prodají i vlastní zemi, má čest a svědomí. Díky, senátorko!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz