Hlavní obsah
Satira

Co nechce Čech na dovolené? Přece další Čechy

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Zdeňka z Babic

Na všechno si stěžuje, tváří se jak kakabus, čučí do mobilu, neodpoví na pozdrav. Tak se dle mnohých názorů v diskuzích pozná typický Čech. Ale jakmile vyjede do zahraničí, rozkvete, pookřeje. Nebo ne?

Článek

Kamarádi, známí, rodiče, kolegové. Většina z nich se nemůže dočkat letní dovolené v zahraničí, daleko od svých problémů a starostí. A pak je tu i několik exemplářů, kteří se nemohou dočkat hlavně toho, že konečně opustí zemi plnou zapšklých lidí, závistivců, buranů a ignorantů. A také zemi plnou těch, kteří v létě každodenně páchají ten nejtěžší zločin proti módě - nosí ponožky v sandálech.

A tak je potřeba odletět co nejdál, aby se možnost kontaktu s Čechy minimalizovala na nejmenší možnou úroveň.

Žádný Čech, dobrý Čech

Tito exempláři se už týden před odjezdem modlí nejen za krásné počasí, ale aby na dovolené HLAVNĚ potkali co nejméně Čechů. Jejich přítomnost ve stejné destinaci, nedej bože hotelu - to jim tutově dokáže pokazit náladu. Při snídani kroutí oči a napínají uši do všech stran s cílem rozpoznat češtinu a jejího mluvčího následně podrobit zkoumání, zda nedělá svým zjevem Česku ostudu.

Zraku mravokárce neunikne sebemenší prohřešek. Čech si dá na talíř víc jídla, než dokáže sníst. Čech dává loket na stůl. Čech mluví při jídle. A panenko Maria, snad se ten Čech nechystá jíst rukama!

Slunění na pláži

Rozrušeni stolováním Čechů naši exempláři hledají úkryt na pláži. Klid ovšem nevydrží dlouho, Češi jsou jim v patách. A co to běží před nimi? Ach ne, to jsou malá Čecháčata! Nevychované dětské verze dospělých jedinců. Prohřešky nabývají na intenzitě.

Čech kouká po cizích ženách/mužích. Čech si zabírá ručníkem lehátko. A co to má na sobě? No přece nepadnoucí plavky a špeky přetékající přes jejich okraj. To je vrchol všeho, exempláři vyklízejí své pozice.

Večerní pohoda

Není lepší závěr dne, než se kochat západem slunce. Ať už jste na pláži nebo s drinkem v ruce na baru. Toho jsou si vědomi i Češi, kteří uložili svá mláďata ke spánku a vydali se vstříc místním radovánkám. A začali v hotelovém baru, kde zmerčili naše exempláře. Už při snídani si mysleli, že se také jedná o Čechy, ale teď si to potvrdí! Rozhodnou se k nim vydat a navázat kontakt. V zahraničí není nic lepšího, než potkat našince a dát se s ním do řeči.

Naši exempláři ale mají na Čechy vnitřní radar a žádné bratříčkování s nimi není dovoleno. Jsou tu skoro inkognito a rozhodně nechtějí, aby je s divokými Čechy kdokoliv spojoval! Nemůžou jim přece pokazit pracně budovanou uhlazenou imidž! Pochopí, že jejich krytí je odhaleno a ústup je jediným možným řešením. A tak se nenápadně vytrácejí, počítajíc s tím, že zbytek pobytu stráví maskováním.

Češi jsou překvapení náhlým odchodem svých krajanů, ale těžkou hlavu si z toho nedělají. Mají přece dovolenou a co se stane na dovolené, zůstane na dovolené!

UPOZORNĚNÍ: Tento příběh je smyšlený a jakákoliv podobnost se skutečnými postavami či událostmi je čistě náhodná. Pokud jste se v postavách poznali, je to váš problém. :)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz