Hlavní obsah
Práce a vzdělání

Hlášení zaměstnancům: z úsporných důvodů vypínáme teplou vodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

A jak se váš zaměstnavatel vypořádává s finanční krizí?

Článek

Poslední roky jsou turbulentní. Ceny energií, potravin a všeho dalšího stouply důvodně i bezdůvodně a nejen rodiny si lámou hlavu nad tím, kde ještě utáhnout kohoutek, opasek a ušetřit finance. A co hůře - mnohá úsporná opatření nabourala i teplou atmosféru pracoviště. V některých podnicích, prodejnách i ve školách a na úřadech si museli zaměstnanci zvyknout na práci při nižších teplotách. Ono se to samozřejmě lépe řekne a když jak se říká padni komu padni - padne na vás - sranda to není. Takhle to padlo i na mé pracoviště. Po podzimní dovolené jsem se vrátila do zaměstnání a první co mě trklo do očí, byla změna způsobu vytápění. Zemní plyn byl nahrazen tepelným čerpadlem, které stále více začalo pronikat na český trh. Pořizovací cena byla sice vyšší, ale jak se později ukázalo s pádem Bohemia Energy - byl to prozíravý nákup. Druhou, a ne už tak pozitivní změnou bylo to, že netekla teplá voda. Dle vyjádření kolegy: „On by musel jet bojler, dlouho to trvá a je to drahé. A nikomu to nevadí.“ Aha.

V létě vlažná, v zimě ledová

Měsíce plynou jako voda v řece, a tak si v práci už druhým rokem vegetíme se studenou vodou. V létě to není problém, voda je mírně teplá, ničemu to nevadí. Ale v zimě… Studená voda je ledová voda. Ale i jedno pozitivum by se našlo - s těmi pár mrazu neodolnými jedinci utužujeme kolektiv schůzkami u radiátorů. Které samozřejmě ale také topí míň. Když šetřit, tak na všech frontách. Pokud i váš zaměstnavatel provedl nějaké úsporné opatření, podělte se s ním v diskuzi. Určitě v tom nejste sami.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz