Hlavní obsah
Názory a úvahy

Máme se krásně, tak proč si pořád stěžujeme?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Neustále na internetu čtu různé stížnosti na to, jak je draho a co se vše děje. Ale napadlo vůbec někoho, jak dobře se máme? Co třeba lidi na Ukrajině nebo děti v Africe?

Článek

V posledních měsících se čím dál častěji setkávám s články, kde si neustále na něco stěžujeme. Buď je to drahota, nebo energie, nebo cena potravin. Ale proč to vlastně děláme? Vždyť to, co jsme si ve vládě zvolili, máme. Navíc přece nejsme sami, tak proč se pořád s někým musíme porovnávat, copak nejsme my všichni sami za sebe?

Energie, potraviny a inflace

Neustále se objevují kritické články na internetu, které se týkají toho, jak je draho, kolik co stojí, proč naše vláda nic neděla, jak bylo za Babiše lépe, apod. Jenže proč si teď všichni stěžujeme, když stejně nemáme možnost to změnit? Když byly volby, všichni jasně zvolili ty lidi, které dnes máme ve vládě a kteří o nás rozhodují. Nač teď plakat? Není důvod. A napadlo vás někdy, jak se třeba mají děti v Africe, nebo lidé v zemi zmítající válkou? I na Ukrajině zůstali lidé, kteří jsou na tom mnohem hůř než my. Tito lidé se musí neustále schovávat ve sklepě, nemají co jíst, nemají základní lékařskou péči. Děti v Africe ani nemluvím. Proč si neuvědomíme, jaký luxus stále máme? Máme kde bydlet, co jíst, kde pracovat a užíváme si.

Okolní státy jsou na tom stejně

Proč navíc všichni máme potřebu se srovnávat s okolními státy? My tam snad bydlíme, že můžeme s jistotou tvrdit, jak se tam všichni mají dobře? Já vám to povím, nemají. Všude je draho, inflace, všude bojují s energiemi a cenami za pohonné hmoty. Jen se o tom neustále nemluví. Každý se snaží vážit si toho, co má a dělat vše proto, aby se měl alespoň trochu lépe. Zle bude tehdy, až nebudeme cestovat. Proč stále praskají letiště ve šveh, když nemáme peníze? Tak zlé to asi nebude. Proto si myslím, že nemáme právo si neustále stěžovat. Všichni bychom se měli chovat tak, aby byli i lidé kolem nás spokojení. Proč si ten život kazit ještě více, než už je?

Zdroje: Autorský text zpracován za základě vlastního úsudku a zkušenosti.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz