Hlavní obsah
Cestování

Naše cesta do Kodaně za 50 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ze života/vlastní foto

Zaletěli jsme si na dvoudenní výlet do Kodaně. A vzhledem k tomu, že nás letenky stály tam i zpět pouhých 50 korun, rozhodli jsme se, že si to pořádně užijeme. A stálo to opravdu za to.

Článek

Jednoho dne jsme se dívali do aplikace nejmenované letecké společnosti na to, kam bychom si na podzim mohli zaletět na dovolenou. Že to však bude ještě teď v srpnu, nás vůbec nenapadlo. Manželka se dívá na internet a všimla si, že do Kodaně jsou na konci srpna letenky za 22 korun. A zpáteční cesta také. Sice hned druhý den, ale říkali jsme si, že za tu cenu to tam prostě nemůžeme nechat. A tak jsme letenky zakoupili. Vzhledem k tomu, že si nikdy nevybíráme žádné příplatkové služby, to bylo opravdu skvělé.

Foto: Ze života/vlastní foto

Krásný přístav ihned po ránu.

Letěli jsme do Kodaně

Teď na konci srpna jsme tedy na otočku letěli do Kodaně. Ještě doma jsme udělali důkladnou přípravu toho, co vše chceme stihnout. Zajistili jsme si hotel v centru města, který nás vyšel asi na 1200 korun na noc i se snídaní. Naprostý luxus, protože jsme byli ke všemu blízko. V den příletu jsme ještě zašli na večerní procházku do jednoho z nejkrásnějších přístavů vůbec. Tím je jednoznačně Nyhavn. Celá jedna strana byla obklopena restauracemi, které byly nádherně osvícené. Došli jsme tedy jen do půlky přístavu s tím, že ráno budeme pokračovat. Šli. jsme se ubytovat a těšili se na druhý den. Ráno jsme vstávali v 6 hodin, došli jsme si na snídani a vyrazili do víru velkoměsta. Hned ráno jsme znovu zamířili do Kodaně, do vyhlášeného přístavu Nyhavn. Nebylo zde mnoho lidí a to bylo skvělé pro případné pořízení fotografií. Navíc tím i krásně vynikly domky, které lemovaly jeden druhého, přesně jako perníkové chaloupky. Nádherný pohled. Poté jsme vyrazili na zámek Rosenborg.

Královský palác a vyhlášená obchodní třída

Následně jsme se vydali do současného královského paláce Amalienborg. Zrovna jsme dorazili ve chvíli, kdy se střídala hradní stráž. Též nezapomenutelný zážitek. Kromě toho, že vlajka byla nahoře, takže královna byla přítomna, jsme viděli přijíždět i jejího syna. To bylo opravdu něco nevídaného a celý proces příjezdu budeme mít navždy v paměti. Když už jsme byli v centru města, rozhodli jsme se navštívit vyhlášenou obchodní třídu Strøget. Na ceny, které zde byly, jsme samozřejmě valili oči. Ale i tak jsme si tuto uličku plnou luxusních butiků projít museli. A tím naše brouzdání centrem města skončilo. Samozřejmě, že jsme toho viděli mnohem více, ale to bychom tu psali ještě 2× delší článek.

Foto: Ze života/vlastní foto

Vyhlášená kodaňská pláž.

Pláž Amager

Následně jsme se metrem přesunuli na nejvyhlášenější kodaňskou pláž Amager Strand. Počasí se naštěstí povedlo, začalo svítit sluníčko, a tak jsme se rozhodli vyzkoušet pěkně ledové severské moře. Paradoxem bylo, že i přesto, že bylo pouhých 20 stupňu, se v něm koupalo hodně lidí. My v Kodani chodili v triku a kraťasech. Lidí při takových teplotách pomalu v bundách a čepicích. I to byl velmi zajímavý zážitek, stejně tak jako jízda metrem. Metro M2 vás doveze spolehlivě z letiště až do centra a jízdenka vyjde v přepočtu na 200 korun. Nic hrozného. Vzhledem k tomu, že letenky byly téměř zadarmo, jsme si výlet opravdu náležitě užili.

Zdroje: Autorský text na základě vlastního zážitku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz