Hlavní obsah
Sport

Omezenci z řad fanoušků Galatasaray nezaslouží respekt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0

Fanoušci v Turecku jsou známí pro svou horkou krev a vášeň pro fotbal. Co však předvedli někteří fanoušci Galatasaray po utkání se Spartou a následně jejím prvním zápase proti Liverpoolu, je řadí na naprosté dno světového fotbalu.

Článek

Galatasaray porážku od Sparty neunesl

Už před dvojutkáním Sparty s tureckým mistrem se nesly zprávy o tom, že nejen fanoušci, ale ani novináři v Turecku neberou český tým vůbec vážně. Před utkáním v Praze jsme dokonce mohli slyšet turecké novináře, kteří se vyptávali na potenciálního soupeře Galatasaray v další fázi Evropské ligy. Jako kdyby se jednalo o tiskovou konferenci po utkání, které turecký klub vyhrál. Trochu mi to připomínalo trash talky mezi MMA zápasníky, kdy jeden druhému už několik týdnů před zápasem ukazuje, že je naprostá nula a následně zápas ani ne po minutě prohraje na KO a uteče do šaten.

Sparta doma odehrála skvělý zápas. O tom, že červená karta byla na místě, netřeba diskutovat. Trenér tureckého celku ještě veškeré postupové šance svého klubu zhatil velmi nepovedenými střídáními během zápasu. Sparta byla jasně lepší a zaslouženě postoupila. Už události po konečném hvizdu ukázaly, že tým z Istanbulu na hřišti prohru vůbec neunesl, ovšem u toho neskončilo. Pokračovalo to fanoušky Galatasaray, kteří sociální sítě Sparty zasypali nadávkami. Když už to vypadalo, že je vše za námi, přišel zápas Sparty s Liverpoolem.

Turkům chybí elementární respekt k soupeři

Řeknu vám to takhle: Pokud můj klub prohraje čestně a zaslouženě s jiným klubem, který postupuje soutěží dále, tak jako fanoušek tomuto bývalému soupeři v následujících zápasech minimálně podvědomě přeji úspěch. Jednoduše proto, že pokud vyřadí ještě další slavnější kluby, ukáže se, že porážka s tak silným klubem sice zamrzí, ale není se za co stydět.

Kdyby Sparta nějakým zázrakem doma porazila Liverpool, pro fanouška Galatasaray by to byl jasný signál. Signál, že jeho milovaný klub padl se soupeřem, který dokázal porazit i první tým nejkvalitnější fotbalové ligy na světě. Dobře si vzpomínám na dvojzápas Bohemians s Bodø/Glimt. Od naprosté většiny českých fanoušků jsem slyšel pouze slova uznání toho, jak kvalitní hru klub z Norska předvádí. Žádné nadávky, nebo disrespekt vůči soupeři. To jak ze strany fanoušků, tak místních novinářů. V redakci jsme sledovali postup Bodø/Glimt evropskými poháry a mrzela nás jejich velmi smolná porážka s Ajaxem, kterému měli nasázet minimálně osm gólů.

Výsměch Spartě za porážku s Liverpoolem

Co se však stalo ve chvíli, kdy Sparta doma padla s týmem vedoucím nejlepší fotbalovou soutěž na světě? Sociální sítě Sparty zaplavila vlna nenávisti fanoušků Galatasaray. Ti se Spartě vysmívají za to, jak malý klub to ve skutečnosti je. Kladu si otázku, jak velký idiot a mentální omezenec musíte být, abyste se klubu, který ten váš deklasuje 4:1, po pár týdnech vysmívali za prohru s Liverpoolem? Pokud je Sparta malý klub, který si zaslouží veřejné ponížení, co pak pro Galatasaray znamená být vyřazen takovým klubem?

Člověk má z tureckých komentářů na sociálních sítích pocit, jako kdyby včera Sparta prohrála 1:5 ne s Liverpoolem, ale s Galatasaray. A tak je dobré jim připomenout, že turecký mistr včera vůbec nehrál. Vyřadila ho totiž Sparta, ten „malý“ klub z České republiky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz