Hlavní obsah
Lidé a společnost

Zprávu o pohřešovaném ukrajinském chlapci zaplavila vlna nenávisti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Odpor a nenávist ze strany agresivních primitivů ke všemu, co nějak souvisí s Ukrajinou, našel nové dno. Tentokrát si internetoví hrdinové vylili zlost pod zprávou o pohřešování 13letého ukrajinského chlapce.

Článek

Ve čtvrtek 11. 1. večer se na sociálních sítích objevily příspěvky o tom, že policie pátrá po třináctiletém ukrajinském chlapci, který po hádce s matkou odešel z domova a od té doby o sobě nedal vědět. V podobných případech lidé většinou vyjadřují lítost, snaží se pomoci nebo prostě příspěvek jen tak přejdou. Tentokrát je však situace jiná, protože chlapec je ukrajinské národnosti. V komentářích na Facebooku se vyrojil nemalý počet amorálních jedinců, kteří popustili uzdu zlobě, výsměchu a nenávisti. Znovu se tak potvrzuje, že slovo Ukrajina je pro některé jako hromosvod na zlost, na kterém si mohou vybít své osobní neúspěchy a závist.

Jediné provinění tohoto chlapce je jednoduše to, že pochází z Ukrajiny. Například jeden internetový hrdina se nechal slyšet, že chlapec možná šel za fotříkem na frontu. Další muž zase ironicky radí, aby policisté hledali v zákopech u Avdijivky. A ještě několik dalších se přidává s podobnými rádoby vtipnými narážkami. Když se jeden z komentujících ukrajinského hocha zastal, byl označen jako vlastizrádce českého národa.

Můžeme nad tím jen mávnout rukou, vždyť se přeci jedná jen o výkřiky pár hlupáků… Jenže toto chování ukazuje na mnohem hlubší problém v naší společnosti. V České republice stoupá míra radikalizace a roste nenávist vůči lidem, kteří zde hledají bezpečí před ruskou agresí. Místo bezpečí a přijetí ale čelí ze strany části společnosti čím dál vyšší míře násilí, které už několikrát vygradovala z formy verbální až do fyzické. A teď dávají tito primitivové najevo, že se nezastaví ani před útoky na děti.

Nebezpečná lhostejnost

Toto téma se dotýká každého z nás. Opět je zde totiž období, kdy vyplouvá na povrch nejhorší lůza z naší společnosti. Stejní lidé udávali za protektorátu, okrádali a vraždili sudetské Němce a za komunismu pro změnu například pracovali pro StB. Nejhorší, co se může stát je, že bychom toto chování jako společnost tolerovali. Pokaždé, když se nenávistné manýry podobné amorální sebranky staly normou, jsme jako společnost upadli do období temna a totality.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz