Hlavní obsah
Lidé a společnost

Baculatá Roseanne ze Sitcomu své dítě dala k adopci. Dnes žije na Havaji a je k nepoznání

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: MikeAllen, CC BY-SA 2.0 , via Wikimedia Commons

Roseanne Barr, ikonická hvězda americké televizní zábavy, oslavila loni 71. narozeniny. Její život by vydal na pořádný román plný zvratů, kontroverzí a nečekaných událostí. Jak vypadá dnes a co všechno má za sebou?

Článek

Roseanne se narodila v Salt Lake City v Utahu židovským přistěhovalcům. Vyrůstala v prostředí, kde se mísily mormonské a židovské tradice, což jí dodalo unikátní pohled na svět. „Polovinu týdne jsme doma prováděli mormonské rituály, druhou tajně židovské,“ prozradila později. Tenhle mix náboženství a kultur jí dal do vínku osobitý smysl pro humor, který později využila ve své kariéře. V šestnácti letech ji ale potkala nehoda, která jí změnila život. Srazilo ji auto a utrpěla vážné poranění mozku. Následky byly dramatické. Agresivní chování, noční můry a ztráta paměti. Skončila na rok v psychiatrické léčebně. O tomto období mluví nerada a jen málo, ale je jasné, že tahle zkušenost ji hluboce poznamenala a ovlivnila její pozdější tvorbu. Možná právě tady se zrodil nekompromisní humor, kterým později dobyla Ameriku.

Mladá matka a cesta ke slávě

V pouhých sedmnácti letech Roseanne otěhotněla. Dceru Brandi dala k adopci, protože se na mateřství necítila dostatečně připravená. Později s ní ale navázala kontakt. Tenhle moment v jejím životě ukazuje, jak složitou situaci musela řešit už v mladém věku. Rozhodnutí dát dítě k adopci muselo být nesmírně těžké, ale Roseanne později ukázala, že umí převést i ty nejtěžší životní momenty do humoru. Po porodu utekla z domova a začala pracovat jako servírka. Její vtipné komentáře bavily zákazníky natolik, že se rozhodla zkusit tento humor přímo v restauraci. To byl začátek její cesty ke slávě. Roseanne ukázala, že i obyčejná ženská z dělnické třídy může dobýt showbyznys, pokud má talent a nebojí se jít za svým snem.

Foto: Wikimedia commons/Public domain

Tři manželství a rodinné drama

Roseanne byla třikrát vdaná, což samo o sobě vydá na pořádnou telenovelu. První manželství s Billem Pentlandem trvalo 16 let a narodily se z něj tři děti. Druhé manželství s hercem Tomem Arnoldem skončilo po čtyřech letech obviněním z domácího násilí. Tohle období bylo pro Roseanne obzvlášť těžké, protože se odehrávalo v době, kdy byla na vrcholu slávy. V době druhého manželství Roseanne obvinila své rodiče a sourozence ze sexuálního zneužívání v dětství. Rodina obvinění odmítla a podstoupila test na detektoru lži. Potvrdilo se, že Roseanne lhala. Následovalo deset let, kdy s rodinou nemluvila.

Tenhle incident ukazuje, jak složitý byl Roseannin osobní život, a jak se její vnitřní démoni promítali do jejích vztahů s nejbližšími. V roce 2018 se Roseanne vrátila na obrazovky v obnovené verzi svého sitcomu. Úspěch ale netrval dlouho. Série byla zrušena po dvou měsících kvůli jejím kontroverzním výrokům na Twitteru s rasistickým podtextem. Roseanne se za své výroky omluvila a později uvedla, že v době tweetu byla pod vlivem léků. „Hrozně toho lituji. Přišla jsem o všechno a litovala jsem toho ještě předtím, než jsem o všechno přišla,“ řekla.

Nový začátek na Havaji

Dnes žije Roseanne na Havaji se svým dlouholetým partnerem Johnnym Argentem. Poznali se v roce 2003 a od té doby jsou spolu. „Jsme spřízněné duše,“ řekla Roseanne. Zdá se, že konečně našla klid a stabilitu ve svém osobním životě. I přes všechny životní zvraty zůstává Roseanne Barr ikonickou postavou americké televizní zábavy. Její příběh ukazuje, že život není vždy procházka růžovým sadem, ale s humorem a odhodláním se dá zvládnout ledacos. Roseanne možná už není tou baculatou mámou z televize, ale její vliv na popkulturu je nesporný. Dokázala, že i obyčejná žena může mít hlas a může ho použít k tomu, aby rozesmála miliony lidí.

Dnes se Roseanne věnuje stand-up comedy a podcastingu. Její nové show se zaměřují na politické komentáře a sociální témata, což ukazuje, že ani ve svých 71 letech neztrácí svůj ostrý jazyk a schopnost komentovat dění kolem sebe. Ať už s ní souhlasíte nebo ne, jedno je jisté – Roseanne Barr zůstává jednou z nejvýraznějších osobností americké komediální scény a její příběh je důkazem toho, že život může být plný zvratů, ale s humorem se dá zvládnout všechno.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz