Hlavní obsah

Dcera Olgy Schoberové kráčí ve šlépějích slavných rodičů: Talentovaná Sabrina dobývá Hollywood

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay/Public domain

ilustrační foto

Když se řekne jméno Olga Schoberová, většině Čechů se vybaví krásná blondýnka s podmanivým úsměvem, která v 60. letech minulého století okouzlila nejen domácí, ale i zahraniční publikum.

Článek

Málokdo však ví, že tato česká sexbomba má dceru, která si v Hollywoodu vybudovala vlastní úspěšnou kariéru. Sabrina Harris, jediné dítě Olgy Schoberové, se sice nevydala přímo ve stopách své slavné matky, ale svět filmu si ji přesto podmanil.

Jako malá si prohlížela módní časopisy

Sabrina Harris se narodila v roce 1968. Jejími rodiči jsou Olga Schoberová a americký herec a kulturista Brad Harris. I když byli oba rodiče spojeni s filmem, Sabrina si našla svou vlastní cestu k úspěchu. „Sabrina od malička vyrůstala v prostředí showbyznysu, ale nikdy netoužila po tom se předvádět před kamerou,“ vzpomínala v jednom ze svých rozhovorů Olga Schoberová. Místo toho ji zaujaly kostýmy a móda. Už jako malá holčička trávila hodiny prohlížením módních časopisů a kreslením. Tato záliba se postupně proměnila v dobře zvolenou kariéru. Vystudovala módní design a kostýmní výtvarnictví na prestižní Parsons School of Design v New Yorku. Po studiích se vrhla do tvoření a díky svému talentu a pracovitosti si rychle vybudovala dobré jméno v hollywoodských kruzích.

Hvězdná klientela

Dnes, ve svých 55 letech, je Sabrina Harris jednou z nejvyhledávanějších stylistek a kostymérek v Hollywoodu. Její klientela čítá ty největší hvězdy stříbrného plátna. „S Angelinou právě natáčí v Londýně,“ prozradila kdysi hrdá Olga Schoberová o dceřině spolupráci s Angelinou Jolie. A není to zdaleka jediná hvězda, pro kterou Sabrina pracuje. Mezi její klienty patří i Julia Roberts, Matt Damon nebo Matthew Broderick. „Sabrina má neuvěřitelný cit pro detail a schopnost vystihnout charakter postavy prostřednictvím kostýmu,“ chválí ji režisér Steven Spielberg, se kterým Sabrina spolupracovala na několika projektech. „Její práce významně přispívá k celkovému vyznění filmu.“ Sabrina se podílela na kostýmech pro řadu oceňovaných filmů, včetně několika snímků nominovaných na Oscara za nejlepší kostýmy. „Je to neskutečně náročná práce,“ přiznává Sabrina. „Ale když vidím, jak kostým pomůže herci vcítit se do role, je to ten nejlepší pocit na světě.“

Život mezi dvěma kontinenty

I když Sabrina žije a pracuje převážně v USA, na své české kořeny nezapomíná. „Mluví výborně česky, takže když za mnou přijede do Česka, nikdo nepozná, že tady nežije,“ pochvaluje si Olga Schoberová. „Je to pro mě vždycky velká radost, když můžeme spolu trávit čas a povídat si v našem rodném jazyce.“ Sabrina žije se svým manželem, filmovým produkčním v New Yorku, ale do Prahy se ráda vrací. „Praha je pro mě druhým domovem,“ říká Sabrina. „Miluji procházky po Starém Městě a návštěvy kaváren, kde jsem trávila čas jako teenager.“

Zajímavostí je, že Sabrina měla blízký vztah nejen se svým biologickým otcem Bradem Harrisem, ale i s druhým manželem Olgy Schoberové, Johnem Calleym, bývalým prezidentem Warner Bros. Byl pro ni jako druhý otec a hodně ji podporoval v její kariéře. Její biologický otec zemřel v roce 2017. „S tátou jsme si byli blízcí, i když jsme spolu nikdy nežili,“ říká Sabrina. „Naučil mě mnoho o filmu a vždycky mě podporoval v mých rozhodnutích.“

Finanční zabezpečení a luxusní život

Díky úspěšné kariéře a štědrosti svých rodičů si Sabrina ani Olga nemusí dělat starosti s financemi. Společně vlastní luxusní sídlo v Los Angeles, které však většinu času zeje prázdnotou. „Mohla bych ho pronajímat, ale nemám to naštěstí vůbec zapotřebí,“ říká Olga Schoberová navíc prozradila, že její druhý manžel je s dcerou zabezpečil na mnoho let dopředu. Sabrina však není typ člověka, který by se spokojil s životem v luxusu bez práce a tvrdě dře i přesto, že by vůbec nemusela.

Její začátky nebyly vůbec jednoduché. Ačkoliv vyrůstala v uměleckém prostředí, kde se pohybovala téměř od mládí, svou cestu si musela pořádně vyšlapat. Nikdo jí nepomáhal, odmítala jakoukoliv pomoc a chtěla všem ukázat, že se umí prosadit bez pomoci slavných rodičů. „V tomto odvětví musíte pracovat dlouhé hodiny a často pod velkým tlakem. Ale když milujete to, co děláte, není to práce, ale záliba,“ řekla Sabrina v jednom ze svých rozhovorů.

Podporuje mladou generaci

Sabrina sice před nedávnou dobou oslavila své 55. narozeniny, ale na pracovní pauzu se rozhodně nechystá. Naopak, její pracovní tempo je stále vysoké. Snaží se podporovat a vzdělávat mladé talenty, kterým by chtěla ukázat, že když se chce, tak jde všechno. „Je důležité podporovat novou generaci nadaných umělců.“

Ačkoliv se její matka stáhla do ústraní a veřejného života se straní, její dcera je stále poměrně aktivní. Jak přiznala Olga, na svou dceru je pyšná a její pracovní tempo obdivuje. Na svou jedinou dceru je právem pyšná. Její dcera je pravým vzorem toho, že se člověk dokáže prosadit, pokud má chuť, talent a nadání. Ona to dokázala a vydobyla si respektované místo hollywoodském filmovém průmyslu.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Začátky

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz