Hlavní obsah
Lidé a společnost

Hvězda Dallasu Victoria Principal měla smutný život. Zničil jí ho narkoman i plastický chirurg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia Commons/public domain

Prezident Ronald Reagan a herečka Victoria Principal 29. 5. 1986

Proslavila se díky americkému seriálu Dallas. Její roli Pamely Ewing si oblíbilo opravdu mnoho diváků po celém světě. Jde nejen o odvážnou, ale také obětavou a charismatickou herečku japonského původu, která však velmi bojovala se svým osudem.

Článek

Přivydělávala si jako modelka

Victoria Principal se narodila 3. ledna 1950 v Japonsku, a to do rodiny vojenského letce a amatérské herečky. Victoria velmi často vyrůstala mimo domov a mimo jiné se ocitla například v Londýně, Portoriku, na Floridě, v Massachusetts a také v Georgii. Navštěvovala 17 různých škol, včetně Královské baletní školy. Již během svého studia na střední škole se snažila živit jako modelka, což se jí také velmi dobře dařilo. Potýkala se však s velkým dilematem, protože na prvním místě pro ní byla stále škola a vzdělání. Proto modeling na chvíli opustila a věnovala se mu jen sporadicky. I tak ale dokázala, že je opravdu nadaná a získala titul Miss Miami. Její úspěšné studium jí narušila vážná autonehoda a na tuto školu se již nevrátila.

Když se z vážných zranění po této nehodě znovu postavila na nohy, rozhodla se jít svou vlastní cestou, která jí byla bližší. Proto také zkusila herectví a rozhodla se, že zkusí štěstí ve vyhlášené londýnské Královské akademii, kde začala docházet ke studiu dramatických umění. Protože Viktoria byla velmi hezká a měla inteligentní vystupování, podařilo se jí na tomto velmi náročném castingu uspět. Poté se pracovní nabídky jen hrnuly. Objevila se například v mnoha televizních filmech a seriálech a získala si tak přízeň mnoha obdivovatelů po celém světě. Velký úspěch sklidila po boku herce Paula Newmana ve westernu Život a doba soudce Roye Beana. Po zhlédnutí filmu bylo nadevše jasné, že se stvořila nová filmová hvězda. A o jejím osudu bylo předem rozhodnuto.

Hvězda seriálu Dallas

Na tu největší nabídku si však musela několik let počkat. Teprve v roce 1978 získala svou velkou životní nabídku. Dostala totiž velkou roli v seriálu Dallas, v němž se stala jednoznačně hlavní hvězdou. Ztvárnila hereckou roli krásné Pamely Ewingové. Tento seriál rozpoutal naprosté šílenství fanoušků, a to nejen ve Spojených státech, ale doslova po celém světě. V USA se seriál začal vysílat v roce 1978. O několik let později, konkrétně v roce 1992, byl v Československu nejsledovanějším televizním pořadem. Příběhy bohaté naftařské rodiny z ranče Southfork sledovali diváci se zatajeným dechem a nesměl jim uniknout jediný díl. Postava, která se zapsala do srdcí milionů diváků, bude jednoznačně navždy spojena s touto krásnou herečkou, která však osobní život neměla na první pohled tak šťastný a veselý, jak se mohlo zdát.

Neměla štěstí na muže

V roce 2001 se ze zdravotních důvodů Victoria Principal rozhodla pověsit herectví na hřebík. Poté světu oznámila, že za svým rozhodnutím jsou skryty silné bolesti zad, které by ji znemožnily natáčení jakékoliv scény. Jak sama v jednom ze svých rozhovorů přiznala, byla to daň za intenzivní natáčení seriálu Dallas, kde během natáčení musela nosit několik hodin obuv s vysokými podpatky, což ji nedělalo vůbec dobře. Po odchodu si Victoria založila vlastní produkční společnost a začala podnikat v oblasti kosmetiky. „Uvědomila jsem si, že chci od života víc,“ prozradila v jednom ze svých rozhovorů důvod, proč se rozhodla vydat na dráhu byznysu s kosmetikou. Krémy, díky nimž může každá žena vypadat stále mladá, si přály mít doma všechny krásy chtivé ženy. Poté začala podnikat se šperky, čímž se jí povedlo si vybudovat obrovské impérium.

Bohužel oproti svým velkým úspěchům ve své pracovní kariéře, měla neštěstí v lásce. Nevyšla jí dvě manželství a nebylo ji dopřáno, aby se stala milující mámou. Špatně snášela rozvod s drogově závislým zpěvákem Andym Gibbem, který herečku několikrát uhodil a nechoval se k ní hezky. Plastický chirurg Harry Glassmanan naopak Pamelu nutil k neustálým plastickým zákrokům a léčebné kůře, čemuž se velmi bránila. Toto manželství proto o několik let později skončilo rozvodem a skandálními výstupy obou manželů.

Věnuje se ochraně zvířat a životního prostředí

Ačkoliv herečka před nedávnou dobou oslavila své 74. narozeniny, vypadá stále dobře a má energie na rozdávání. Je vidět, že její zdravý životní styl a kvalitní kosmetika pomáhá k tomu, aby byla stále atraktivní. Základem úspěchu je její vyvážený jídelníček a každodenní cvičení. Principal je také známá svým angažmá v ochraně životního prostředí. Veškerou péči nyní věnuje svým zvířátkům na ranči. Zraněná nebo nemocná zvířata se snaží vyléčit a vrátit je zpět do běžného života. Její jméno navždy zůstane spojeno s její rolí v seriálu Dallas, díky kterému se stala slavnou, úspěšnou, oblíbenou a milující ženou, jež má ráda nejen přírodu, ale i opuštěná zvířata. Po ukončení své herecké kariéry si stále udržuje blízký kontakt se svými fanoušky na sociálních sítích, kde je poměrně aktivní

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz