Hlavní obsah

Hvězda z Pomády je k nepoznání: Stockard Channing oslavila 80. narozeniny a rozhodně nestárne

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: sean.koo, CC BY 2.0 , via Wikimedia Commons

Představitelka drsňačky Rizzo z kultovního muzikálu Pomáda, Stockard Channing, oslavila 13. února 2024 své 80. narozeniny. Jak se za ty roky změnila a čemu se věnuje dnes? Budete skutečně překvapení.

Článek

Když v roce 1978 vtrhla Pomáda do kin, okouzlila diváky nejen hlavními hvězdami Johnem Travoltou a Olivií Newton-John, ale i dalšími herci včetně Stockard Channing v roli drsné, ale uvnitř křehké Betty Rizzo. Málokdo by tehdy tipoval, že tato „středoškolačka“ má ve skutečnosti už 33 let. Dnes je z ní dáma v nejlepších letech, která má za sebou úctyhodnou kariéru, a je stále aktivní.

Od Broadwaye k Pomádě

Stockard Channing nezačínala jako neznámá. Už před Pomádou měla za sebou úspěšnou divadelní kariéru na Broadwayi a několik filmových rolí. V roce 1973 si zahrála hlavní roli ve snímku The Girl Most Likely To, kde ztvárnila šikanovanou dívku, která se po plastické operaci mstí svým trýznitelům. Ale teprve role Rizzo ji katapultovala mezi hollywoodské hvězdy. „Cítila jsem se trochu divně, jako 35letá mezi dětmi,“ přiznala později o natáčení s mnohem mladšími kolegy. Přesto, nebo možná právě proto, její výkon diváky naprosto okouzlil.

Oscarová nominace a další úspěchy

Po Pomádě její kariéra dále strmě stoupala. Za roli v dramatu Šest stupňů odloučení z roku 1993 byla nominována na Oscara i Zlatý glóbus. Její výkon v tomto filmu udělal takový dojem na mladého Willa Smithe, že se do ní údajně během natáčení zamiloval. „Cítím se velmi polichocena,“ reagovala Channingová, když se to o mnoho let později dozvěděla. Velký úspěch slavila i v televizní tvorbě. Za roli první dámy Abbey Bartletové v seriálu Západní křídlo získala cenu Emmy. Další Emmy si odnesla za ztvárnění Judy Shepardové v televizním filmu The Matthew Shepard Story.

Soukromý život a stárnutí

V osobním životě to Channingová neměla vždy jednoduché. Čtyřikrát se vdala a čtyřikrát rozvedla. Její poslední známý partner, kameraman Dan Gilham, zemřel v roce 2014. S přibývajícím věkem se Channingová nevyhnula spekulacím o plastických operacích. Mnozí fanoušci si všimli, že její tvář prošla výraznými změnami. Ať už jsou tyto změny dílem přírody nebo chirurga, Channing si zachovává pozitivní přístup ke stárnutí. „Výhodou stárnutí je, že si mnohem pečlivěji vybíráte, jak trávíte svůj čas,“ řekla.

Stále aktivní v 80 letech

I ve svých 80 letech zůstává Stockard Channingová aktivní herečkou. V roce 2023 se objevila v britském televizním seriálu Maryland po boku Suranne Jones. Kromě herectví se věnuje i dabingu. V roce 2021 namluvila audioknihu Frankie & Bug. Stockard Channingová je živoucím důkazem toho, že věk je jen číslo. Od drsňačky Rizzo ušla dlouhou cestu a stala se respektovanou herečkou s bohatou a různorodou kariérou. Ať už ji znáte z Pomády nebo z jejích pozdějších rolí, jedno je jisté, Stockard Channing zanechala v showbyznysu nesmazatelnou stopu.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Pomáda

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz