Hlavní obsah

Jaroslav Marvan: Milenka mu porodila nemanželské dítě, jeho žena ukradla jeho závěť

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia commons/Public domain

Rád ztvárňoval pedantské postavy. To pravděpodobně prozrazovalo i jeho skutečnou povahu. Přestože se jevil jako upravený a vážný gentleman, ve skutečnosti ukrýval hluboké tajemství.

Článek

Jaroslav Marvan vyrůstal na pražském Žižkově. Po dokončení gymnázia začal pracovat v kartografickém ústavu a na poštovním ředitelství. Právě tato práce ho zavedla na tři roky do Užhorodu v Podkarpatské Rusi, kde se začal věnovat amatérskému divadlu. Byl známý svou pečlivostí a zodpovědností. Ve svém životě měl vždy všechno pečlivě uspořádané a všechno mělo své místo. Tento přístup se odrážel i v jeho osobním životě. Padesát let prožil v manželství bez dětí, s milovanou Marií, kterou vždy láskyplně oslovoval jménem Márinka.

Zamiloval se do mladičké herečky

Životní cesta spořádaného pana herce se náhle změnila v roce 1955, když do Národního divadla, kde působil, nastoupila pohledná mladičká herečka Alena Jančaříková. Tehdy již čtyřiapadesátiletý Jaroslav Marvan se bezhlavě zamiloval do své osmadvacetileté kolegyně. Byl ženatý, stejně jako Alena, která už měla v té době syny Tomáše a Petra. Petr Jančařík je dnes známý jako moderátor. Manželství Aleny bylo již na pokraji rozpadu s manželem Richardem, který měl velké problémy s alkoholem.

Marvan a Jančaříková, se snažili udržet svůj milenecký vztah v naprosté tajnosti, ale neúspěšně. Marvan se svěřil se svým tajemstvím své manželce Márince v přesvědčení, že ho jeho oddaná žena pochopí a neopustí. Marvan se doma tvářil, jako by se nic nezměnilo. Možná mu tento stav vyhovoval, nebo byl příliš zbabělý a pohodlný na to, aby narušil své dlouholeté spokojené manželství. Nejvíce problémů s touto situací měla ale Márinka, která ho po hádce dokonce jednou veřejně napadla deštníkem. Tento neobvyklý milostný trojúhelník přetrvával ještě dalších pět let.

Milenka se otravila svítiplynem

V roce 1960 se odehrála velmi nečekaná událost. Alena Jančaříková, Marvanova milenka, otěhotněla. Tato novina způsobila velký rozruch. Marvanova manželka Márinka a její rodina vyvíjeli na Alenu tlak, aby se dítě nenarodilo. Marvan se v této napjaté situaci držel v pozadí. Byl touto situací velmi zaskočen, neboť po celý život věřil, že nikdy nebude mít potomky. Když se mu narodila dcera, cítil otcovskou hrdost a staral se o ni s láskou.

O rok později však přišla tragédie. Alenu našli mrtvou. Příčinou smrti byla otrava svítiplynem. Okolnosti její smrti ale zůstávají dodnes nejasné. Péči o dítě převzala jeho babička z matčiny strany. Po Marvanově smrti v roce 1974 se hledala jeho závěť, ve které měl odkázat část svého majetku právě své dceři. Tento dokument se však nikdy nenašel, a tak hercovo dědictví nakonec připadlo jen jeho manželce Márince.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz