Hlavní obsah
Cestování

Tivat v Černé Hoře je skrytý poklad, který turisté doposud neobjevili. Nejsou zde ani davy lidí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons/Public domain

Tivat je město v Černé Hoře, které je umístěné v zálivu Boka Kotorska. Je velmi oblíbeným turistickým letoviskem. Toto město je také považováno jako nejslunečnější místo v celé Boce Kotorské. Má malý přístav a je známé svým městským znakem.

Článek

Chorvatsko je jednou z nejoblíbenějších destinací turistů. Jeho nevýhodou je, že se zde v hlavní sezoně nachází mnoho turistů, kteří touží po klidu a relaxu. Chorvatsko přilákalo v minulém roce více než 20 milionů turistů. Naopak Tivat v Černé Hoře vám nabídne atmosféru podobnou té chorvatské, ale bez nutnosti bojovat o místo a lehátko na pláži. Tato oblíbená destinace je vyhledávána i pro své historické památky, místa známá z natáčení seriálu Hra o trůny a překrásné pláže s čistou azurově modrou vodou. Chcete-li poznat historii a nádherné pláže bez davů, přidejte si Tivat v Černé Hoře na svůj cestovatelský seznam.

Skrytý poklad, který turisté doposud neobjevili

Tivat se pyšní polohou na pobřeží Jaderského moře a má bohatou nabídku přírodních krás, luxusu a kultury. Černou Horu v minulém roce navštívilo jen 2,6 milionu návštěvníků. Pro náročnější turisty Tivat nabízí stylové restaurace, kde si při západu slunce můžete vychutnávat ten nejlepší drink, který místní barmani umí. Podobně jako v dalších přímořských oblastech, můžete i zde ochutnat bohatou nabídku výborných pokrmů, včetně čerstvých mořských plodů. Černá Hora je také známá svou výrobou prvotřídních vín, která můžete ochutnávat. Návštěvu navíc můžete spojit s nákupem v luxusních buticích.

Foto: Wikimedia Commons/Public domain

V červenci se teploty v Tivatu pohybují okolo 35 °C a mořská voda má přibližně 24 °C. V okolí města se nachází celkem osm pláží. V samotném centru Tivatu se nachází písčitá pláž Belane a nedaleko ní leží pláž Žua, obklopená cypřišovými a borovými háji. Další malé pláže se nacházejí na březích okolních ostrůvků Prevlaka a Sveti Marko. Na březích Tivatské zátoky se rozprostírají další krásné pláže. Blízko průlivu Verige se u majáku nachází 200 metrů dlouhá pláž Opatovo. Naopak u osady Donja Lastva se táhne přibližně kilometrová pláž s moly.

Navíc zde nejsou davy lidí

Město je známé nejen díky svému přístavu, ale také díky mezinárodnímu letišti. Hlavní silnice bývalé jadranské magistrály prochází právě přes Tivat, což zajišťuje dobré spojení s celým černohorským pobřežím. Cena dovolené zde není výrazně dražší než v Chorvatsku. V Chorvatsku musíte počítat přibližně s 96 eury na den, a to podle sezóny a lokality, což je za týden asi 670 eur na osobu. V Černé Hoře vyjde den na zhruba 104 eur na osobu, takže se za celý týden dostaneme na necelých 730 eur. Pokud se vám nechce řídit, můžete se sem dostat i letadlem. Letecky z Prahy přibližně za 2 hodiny.

Zdroje: Wikipedia.org, vlastní cestovatelský zážitek

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz