Hlavní obsah
Umění a zábava

Dar vody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Ilustrační obrázek

Další pokračování cyklu o Darech.

Článek

Procházka po pláži. To bylo přesně to, co Imori potřebovala. Bylo jí však jasné, že nepůjde pouze o procházku, a mně také. Šly jsme se projít k molu, Pak jsem si poslušně sedla a pozorovala jsem další z mnoha pokusů za poslední měsíce, jak se moje kamarádka snažila ovládnout svůj dar - živel vody.

Všechno to začalo, když bylo Imori pět let. Tehdy si šla, jako obvykle, zaskotačit do moře, ale její nadšení brzy opadlo, když se voda rozestoupila a vytvořila tak pro ni cestu k jedné mušli na dně. Tehdy to má kamarádka nechápala, ale později, když ji voda začala v podstatě poslouchat, pochopila. Měla ten dar. Dokázala ovládat živel vody.

Jednoho dne se procházela s klukem, v němž našla zalíbení na soutěži talentů, kolem moře. Byla to obyčejná procházka po pláži. Dokud jí ten kluk neřekl něco, co neměl - řekl, že ji chápe. Ona mu jen chtěla dokázat, že se mýlí, ale málem ho utopila. Ten chlapec utekl hned jakmile popadl dech.

Tehdy se Imori rozhodla, že musí svůj dar ovládnout lépe než jen nahodilými pokyny. Začala se učit synchronizaci jejího těla, mysli a živlu. Vyžadovalo to nesmírné soustředění, ale ona to nechtěla vzdát. Podstupovala tento náročný trénink každý den. Odpoledne za odpolednem. A já jsem měla tu čest ji sledovat v jejím růstu a zlepšování se.

Nyní to byly už tři měsíce tvrdého tréninku. Dokázala koordinovat vlny, vytvářet různé tvary a obrazce z vody, přikázat hladině, aby se rozestoupila a znovu zacelila, ale to nejlepší ze všeho - dokázala z vody vytáhnout malé částice a ukout z nich zbroj a zbraně. Soustředění pro ukutí zbroje bylo nesmírně těžké, ale Imori to zvládla během pár týdnů.

Dnes opět trénovala koordinaci lehkých pohybů s vodou a kutí zbroje se zbraněmi. Dokázala si vynutit od vody dokonalý rytířský oděv do boje a meč hodný Artušova Excaliburu. Také s touto zbraní trénovala svoje umění v meči.

Když se Imori dokázala už plně soustředit na svůj dar, vzala znovu ven toho kluka, kterého málem utopila. Bylo zřejmé, že má trochu strach, ale když spatřil celé představení Imořiny moci změnil na ni názor.

Začali se znovu přátelit, a tak už nebyla sama. Už byli Imori a Tiko.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám