Hlavní obsah
Umění a zábava

Dar vzduchu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Ilustrační obrázek

Další pokračování cyklu o Darech.

Článek

Čerstvý vzduch. Jaká skvělá věc. Obzvláště pokud jej můžete ovládat. A přesně to umí můj přítel Tiko.

Tento dar je vzácný, a právě i proto si vybírá svou daň. Nejen ve změnách ve vzhledu, jako barva očí, nebo vlasů, ale také v nebezpečnosti jeho používání. Pokud totiž v Tikovi rozbouříte emoce na jeho rukou se objeví kapalná stříbrná éterická hmota, ze které se dají ukout zbraně, či zbroj. I když se po chvíli rozpustí zpět do ztracena, jsou tyto kreace ostré a pevné.

Jednou, když Tika zaplavily emoce, si ukul meč a kdyby se nezastavil sťal by toho, jež to zapříčinil. Tehdy přišel domů vyklepaný strachem z vlastní moci - nikdy předtím ji takto nepoužil. Rozhodl se tedy, že získá kontrolu nad svým darem a bude ovládat své éterické kreace.

Nadešlo týdny dlouhé trénování s emocemi a vyvolávání kapalného éteru. Než uběhl měsíc Tiko se naučil ovládat vyvolávání vzdušného daru, poté přešel na výrobu kreací.

Zprvu dělal jednodušší věci - dýky, nože a sekery - později se naučil složitější kousky - meče a zbroj- po asi třech měsících už přešel na živoucí kreace, což byla převážně mýtická stvoření jako Kerberos.

Na ovládnutí jeho schopností bylo potřeba mnoho trpělivosti a soustředění. Tiko to však zvládnul a dostal sám sebe pod kontrolu.

Když už uznal, že opravdu ovládá svůj dar přihlásil se s ním do soutěže talentů. Tuto soutěž se svými kreacemi vyhrál a vyhrál i nad svým strachem z vystoupení se svými schopnostmi na veřejnost.

Tehdy při jeho učení vznikl Tiko jako takový, ale na soutěži narazil ještě na jednu osobu, která se k němu připojila.

Tehdy vznikli Tiko a Imori.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám