Hlavní obsah
Umění a zábava

Dar země

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Zuzka H.

Ilustrační obrázek

Pokračování cyklu o Darech.

Článek

Jak krásný den. Stvořený pro procházku naboso po trávě. Ještě krásnějším se může stát, pokud ovládáte živel země, jako moje kamarádka.

Emiris měla tento dar opravdu ráda. Ovšem všechno má své pro a proti. Sice nechat vyrůst ze země několik kvítků je krásné, ale nahodilá zemětřesení už mohou způsobit menší potíže. Obzvlášť také, když se vám kompletně změní vzhled pokaždé, co svůj dar použijete.

Také potíže může působit společnost, ve které se nacházíte. Jelikož lidé mohou mít sklony k tomu se vás chtít ze strachu zbavit. Nejednou tak Emiris málem přišla o život. Jednou to byl muž s kudlou. Poté se našli jedinci, kteří ji svázali a odvlekli pryč z města. A podobných pokusů o odstranění Emiris bylo více.

To vše mělo skončit, když nastoupila na novou školu a svůj dar začala skrývat. Jeden z jejích spolužáků však nebyl tak obratný v užívání svého živlu, který se brzy projevil - dar ohně. Popálil ji a všechny v jeho těsné blízkosti. Něco zamumlal a utekl.

Po několika měsících ji pozval ven na procházku, kde jí ukázal svou nově nabytou koordinaci se svým živlem a darem pro ni vykouzlil plamennou růži.

Pár dní po této události se šla Emiris projít do lesa. Při své procházce však narazila na ohromného vlka. Vyděsila se a způsobila menší zemětřesení. Šelma se lekla a zmizela zpět do hlubin hvozdu.

Ten hoch s ohnivým darem však musel poznat, odkud zemětřesení přišlo a být někde poblíž, jelikož byl takřka okamžitě u Emiris.

Už před ním nemohla skrývat svoje tajemství, a tak mu o něm pověděla. Mladík však reagoval naprosto jinak, než by čekala. Nabídl se, že jí pomůže její dar dostat pod kontrolu. Což přijala.

A tak začali Will a Emiris.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám