Hlavní obsah
Umění a zábava

Král stínů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Zuzka H.

Jedna z posledních částí cyklu o Darech.

Článek

Kde mají počátky všechny dary? Kam sahá moc živlů? Jakou krásu skrývají nekromanceři? Jakou silou vládne smrt? Kdo určuje odpovědi na tyhle otázky?

Pro odpovědi se nyní musíme vrátit zpět do časů legend a bájí, kdy povstal on - Král Stínů.

Tehdy byli jen kouzelníci, šlechta a chudáci. Jeden kouzelník tehdy povstal. Nelíbilo se mu, že pouze vyvolení ovládají magii a její krásy. Uzavřel tedy dohodu se Stínem. Neregulovanou smluvu znějící: ,, Potomci Krále Stínů budou mít dary přírodních sil a Stín si na oplátku vezme jejich sílu, až zemřou."

Obě strany úmluvu potvrdily. Kouzelník pak zplodil osm dětí. Stín si vzal jeho život a potomky jeho rodu rozmístil do různých časů a dimenzí, aby měli nižší možnosti.

Tak vzniklo osm potomků a osm darů. Časem však osudy čtyř se potkaly s dalšími čtyřmi. Začali se od sebe učit a sílili každým dnem společného času. O jednoho pak ubylo, když si vzal život, ale stále se od něj jeden z potomků učil.

Pro Stína to byl vskutku zábavný pohled, když sledoval, jak se ti nevědící učí od svých bratrů a sester bez sebemenšího podezření na nějaké pouto. Dokud jedna z nich nezačala pátrat po začátcích své moci.

Dokud se však nesetká všech osm a nespojí své síly proti Stínovi bude tento vládce podsvětí v bezpečí. A cejch ponesou další potomci v rodu.

A co se stalo s Králem Stínů? Shromažďuje armádu v říši, kam ho po konci života poslal vládce podsvětí. Už jen čeká na správnou chvíli, kdy se jeho potomci setkají a společně s ním povstanou proti Stínovi a cejchu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám