Hlavní obsah

Povstání

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Poslední díl z cyklu o Darech.

Článek

Uběhlo několik měsíců, kdy spolu trénovalo a dohromady se koordinovalo osm obdarovaných, z toho jeden duch. Asi byste neřekli, jak velkou výhodou je mít v týmu nemrtvého, který s vámi dokáže komunikovat. A proč se to vlastně dělo? Kvůli povstání.

Kvůli snu, který měl Miko-cestovatel časem. Zdálo se mu o povstání proti Stínu. Bylo vedeno obdarovanými a neznámým mužem s jeho armádou. To proto se všichni připravovali na boj. Připravovali se na vítězství.

Po tolika měsících usilovné práce se jako skupina rozhodli, že nastal čas.

Miko naprosto přesně nakreslil svět, který ve svém snu viděl. Poté přišla řada na Mathewa-cestovatele mezi dimenzemi. Našel onu dimenzi a všechny vzal s sebou do, v podstatě, neznámého prostředí. Bylo to jako by se ocitli v podsvětí.

Než se stihli pořádně rozkoukat objevil se u nich zvláštní muž. ,,Konečně jste tu. Čas brzy nadejde." řekl hlubokým hlasem plným odhodlání.

,,Jak o tom ví?" zeptal se Will-vládce ohně.

,,Je to ten muž z mého snu." odvětil tiše a nevěřícně Miko.

,,Čekal jsem na vás. Jste tu kvůli mně" promluvil znovu ten neznámý.

,,Jak to myslíte? Jak jako kvůli vám?" vyzvídala Imori-vládkyně vody.

,,To teď není podstatné. Armáda už čeká."odvětil muž.

,,Ano. Brzy přijde čas." řekl Miko odhodlaně. Poté rozkázal, aby se ho všichni chytili. Začal hledat správný moment, kdy to mělo vypuknout. Našel ho. ,,Připraveni?"

,,Ano." vyřkli všichni jednohlasně.

Miko pustil časovou kapsu a ocitli se v bojové vřavě. Zapojili se do povstání proti tomu, jenž seděl na trůnu opodál - proti Stínu.

Když už bojovali několik dlouhých minut muž zakřičel: ,,Spojte své dary proti Stínu a cejchu! Povstaňte potomci Krále Stínů!"

Obdarovaní uposlechli a spojili své síly, které nasměrovali přímo proti Stínu.

Tehdy padl. Padl vládce podsvětí. Padl cejch. Tehdy vyhráli Dary a jejich jediný otec známý pod jménem Král Stínů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám