Hlavní obsah
Názory a úvahy

Chceš být matkou, tak nefňukej a buď doma

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Martina jarolimkova

Matka má být matkou na plný úvazek po dobu tří let, aby dítě dostalo vše co má dostat. Výchovu, podporu, lásku.

Článek

No, tak to je zas článek na úrovni. Možná, že delší mateřská je blbost, nějaký ten peníz, však by se navíc hodil. Co se týká délky rodičovské dovolené, zkrátila se na tři roky. Takže se u nás nijak neprodloužila.

Jasně, kariéristky budou koukat na svůj post v práci a finance. Matky od srdce a přesvědčení už tolik ne. Buď chceš být matkou a ta má být minimálně dva roky doma s dítětem, aby z toho dítěte taky něco bylo.

Je hezké mít miminko, pár týdnů ho obdivovat a starat se i něj, potom ho odložit, ale všude říkat, jak je krásné být jeho matkou. Vždyť je to lež. Kariéristky si dělají děti jen proto, aby ve společnosti byli za vzornou rodinu s dítětem. Víte, že takto smýšlející ženy mají většinou jen jedno dítě? A z toho dítěte vyroste stejný studený čumák jako z jeho matky. Další věc je, že dítě matku potřebuje. Kojením to začíná, doporučuje se alespoň půl roku až rok. Vazba mezi dítětem a matkou se první rok upevňuje. A druhý rok nastává období vzdoru a poznání, kdy matka tomuto období dává nejvíc svoji podporou a učením. Jenže když matka chybí a hlídají chůvy, jesle, babičky a nebo kamarádky, dostáváme se do situace, kdy to dítě na první pohled zvládá a nic mu nechybí. Jenže pak nastane situace, kdy to dítě pochopí, že pro matku kariéristku je přednější práce a pocítí to. Peníze to nevynahradí. Nedá se dětský život koupit. Čas strávený společně je k nezaplacení.

Čas matky a dítěte nikdo nemůže nahradit ani doplnit. Vše začíná u miminka a pak po celý život. Někdo má pocit, že není špatné porosit a běžet do práce, dítě odložit a nechat vyrůst. Pro mě to špatné je, nejsem matka, co sedí doma ráda. To, co však dám svým dětem do tří let, to se mi pak vrátí stokrát. Mám děti čtyři, do práce se těším, finanční situace u nás v rámci možností. Děti mají vše. Apeluji na dobrou výchovu a lásku. Není to jen o objímání. Je v tom to kouzlo rodičovství.

Děti z bohatých rodin nejsou šťastnější než ty z normálních rodin. A rozhodně si myslím, že děti z normálních rodin mají více zážitků se svojí matkou než ty z bohatých rodin.

Závěrem, matka do tří let má vychovávat a vést své děti do života. Kariéra počká. Pokud nepočká, je to škoda hodit dítě na druhé místo ve svém životě. Starej se o své dítě, proto máme (sice nejdelší) rodičovskou dovolenou.

Máme se starat o dítě, je to naše budoucí vizitka.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz