Hlavní obsah
Názory a úvahy

Smrdící lidé a neschopnost chápat psaný text

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Četnost užívání deodorantů v kombinaci s osobní hygienou je zjevně téma, které zarezonovalo. S dovolením ho otevřeme ještě jednou a podíváme se, jak na tom jako národ jsme a zda to náhodou nejsme my, kdo ve veřejném prostoru voní více, než je zdrávo.

Článek

Můj několik dní starý článek o nepoužívání deodorantu a vyhýbání se sprše vyvolal bouřlivou diskuzi, v níž se mezi souhlasnými názory již tradičně objevovaly a mísily snahy obhajovat celý národ s osobními útoky. Vyvolává to dojem, že nám v mnoha případech chybí nadhled a schopnost uznat, že na daném tématu může být i něco pravdy. Zvlášť, když u nás panují vedra a téma osobní hygieny je aktuálnější, než v jiných ročních obdobích. V minulém článku jsem si dovolil použít výsledky průzkumu mezi spotřebiteli kosmetických přípravků v různých zemích, v níž Češi bohužel dopadli podobně, jako naši fotbalisté na posledním Euru. Je to bohužel fakt a kdo jiný to může vědět, než ten, kdo kosmetické přípravky vyrábí a v Evropě prodává. Vybral jsem proto několik reakcí z diskuze, abych se pokusil některé až absurdní názory vyvrátit. Zároveň uvádím, že nejsem placen výrobci ani prodejci parfémů, stejně jako mě v případě předminulého tématu neplatily banky a karetní asociace a stejně jako mě v případě dalšího článku nebude platit ten, o kom budu psát, aniž bych ještě tušil jaké téma příště zvolím. Reaguji na témata, která mě těší, nebo na ta, v niž by mě těšilo, kdybychom se jako společnost posunuli k pozitivnějším výsledkům.

Abychom si ale mohli lépe porovnat, jak na tom s osobní hygienou jsme, na konci článku je připravena anketa. Hlasujte prosím podle pravdy. Níže pak reakce na vybrané názory z publika.

Plivnutí do vlastního hnízda, nenávist k vlastnímu národu, opět někdo pomlouvá Čechy.

Interpretace výsledků nezávislých průzkumů opravdu není nenávist k vlastnímu národu. Je to jen pohled na realitu, která není vždy tak atraktivní, jak bychom si přáli. Ne náhodou se v diskuzi našlo i mnoho lidí, kteří s uvedeným tvrzením souhlasili. Osobně bych byl také mnohem radši, pokud bychom byli jako národ čistotnější, voňavější, příjemnější, vzdělanější, vařili méně pervitinu, méně kouřili a pili a více se třeba starali o dění kolem sebe a vzdělanost svoji i svých dětí. A dokud to tak nebude, podobné průzkumy i články budou relevantní a nic na tom nezmění ani dehonestace autora, ani snaha si cokoliv nalhávat.

Je mi z vás špatně a moc vám přeji, aby EU ten green deal ještě přitvrdila, aby trestala novináře, kteří podněcují k ničení této planety jednak permanentním banem, a druhak sbíráním odpadků jako nucených prací.

Opět se jedná o nepochopení psaného textu. Určitě nikdo nepodněcuje k destrukci planety a jen stěží dojde k destrukci planety tím, že se upocený člověk umyje. EU naštěstí novináře netrestá, ale přeje-li si někdo žít v podmínkách, kde je to běžné, pak východním směrem se několik takových říší nachází.

Pokud někdo použil skupinu jako přirovnání a dehonestuje ji, je rasista. Přitom si ve své makovici nepřebere, že 3/4 všech těch smraďochů ani tak čistokrevní Češi nebudou..Další znalec národů

Pokud je onen průzkum dělán mezi Čechy, pak 4/4 všech smraďochů jsou bohužel Češi. To ovšem neznamená, že nemůžete v tramvaji, nebo autobuse narazit na příslušníka jiného národa, jemuž je hygiena cizí. Také to neznamená, že zrovna vy jste ten, který se myje jednou týdně a voňavku v životě nedržel v ruce. Rovněž nemusíte ani být znalcem národů na to, abyste porovnal průměrnou spotřebu deodorantů v České republice a třeba ve Francii, pokud ty data máte k dispozici, a to ještě od společnosti, která deodoranty v takových zemích prodává.

Češi jsou nejsmradlavější, nejblbější, nejtlustší, nejprimitivnější, lůzři. Ostatní jsou voňaví, chytří, krásní, vzdělaní, úžasní. Tak se odstěhujte. Kdekoliv jinde se budete cítit lépe.

Bohužel, mnohé z toho je částečně pravda. Společnost hloupne, tloustne a lidé ztrácí schopnost, nebo ambici se sami o svůj život postarat. Ať se to u každého takto postiženého jedince děje z objektivních, nebo neobjektivních příčin, těžko lze popřít, že k tomu v naší společnosti dochází. Tím, že se o tom nebude mluvit, nebo se všichni, kdo na to chtějí upozornit, nebo proti tomu něco dělat, odstěhují také není řešení.

Zase potřeba dehonestovat Čechy jako celek. Přitom je to kus od kusu, jako ve všem ostatním. Věděl pisálek třeba to, že na západě je celkem běžné se sprchovat až ráno, tedy ne večer, a chodit spát neumytý?

Samozřejmě, že je to kus od kusu. A ty kusy dohromady dělají tu statistiku a právě ta statistika pro nás Čechy nevychází moc příznivě. Jestli někdo Čechy dehonestuje, pak jsou to právě Češi. Pisálkovi je celkem jedno, jestli se nějaký kus na západě osprchuje až ráno, důležité je, že odchází do veřejného prostoru umytý.

Nevím proč pořád píšete Češi? Vy jste nepoznali jiné národy? Když potom vlezte do autobusu a každý má jiný deodorant a navíc si myslí že když se nastříká nemusí prát to je potom vůně.

Poznal jsem dost národů na to, abych mohl porovnávat. Všímám si díky tomu na naši společnosti věcí, které jsem dříve třeba tolik nevnímal. Možná je jen také nevnímáte. Pokud se ale bavíme o statistice, která se týká Čechů, pak píšu Češi, je to jednoduché. A opravdu to není jen o jiném deodorantu a mixu jejich vůní v autobuse. Pravidelná hygiena a čisté oblečení jsou důležitější. A pokud se 25% Čechů několik dní nemyje, pak to v jejich případě nezachrání ani ten deodorant.

Anketa

Jak často se v letních měsícíh sprchujete/koupete?
Více, než 1x denně
32,1 %
1x denně
52,4 %
1x za 2 dny
8,5 %
1x za 3 dny
1,9 %
1x za více než tři dny
5,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 633 čtenářů.

Anketa

Jaká je Vaše roční spotřeba deodorantů. Nevíte-li přesně, odhadněte.
0
11 %
1
9,7 %
2
5,9 %
3
14,5 %
4
10,8 %
5
4,2 %
Více než 5
43,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 546 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Reakce na článek

  • Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

    Sdílejte s lidmi své příběhy

    Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz