Článek
Zatímco si úzká skupinka vyvolených denně užívá obědů v restauracích, většina obyčejných lidí dobře ví, jak to v realitě chodí – obědy donesené z domova jsou jejich jasná volba. Nejen, že ušetří peníze, ale navíc si připraví to, co mají opravdu rádi, a nemusí se obávat o svůj rozpočet. Pro řadu pracujících není oběd v restauraci každodenní záležitostí, ale spíš malým svátkem, který si dopřejí výjimečně.
Restaurace jen pro vyvolené
Pravidelné stravování v restauracích bývá dnes stále častěji synonymem pro zajištěné a bezstarostné lidi. Stačí jedna návštěva a peněženka je o několik stovek i víc lehčí – což si mnoho běžných lidí nemůže dovolit. Kdo si to může dovolit, je pak automaticky považován za někoho, kdo žije nad poměry nebo „nějak vychytrale obchází“ pravidla, že si to může dovolit.
Vaření doma jako rozumné řešení
Připravit si oběd doma sice zabere večer trochu času, ale má to své výhody. Nejenže domácí jídlo přesně odpovídá vaší chuti a množství si naberete podle potřeby a ne podle toho, kolik vám restaurace nandá, ale také šetříte peníze, které můžete využít jinde. Člověk navíc ví, co má na talíři, a může si jídlo upravit dle vlastní diety nebo preferencí. A tak zůstávají obědy doma jasným favoritem pro všechny lidí, kteří chtějí svůj rozpočet trochu lépe zvládat. Pro mnohé už není otázka, jestli je rozumné obědvat doma – je to každodenní nutnost.
Nemám čas
Osobně na vaření doma nemám čas a chuť, a tak raději přes týden jíme všichni venku. Doma pak spáchám maximálně rychlou večeři nebo to řešíme donáškou. Rozdíl mezi takovým stravováním a večeří pro celou rodinu za 100 Kč je opravdu obrovský. Díky jídlu venku si ale všichni dáme na co máme chuť a nemusíme řešit žádné diskuze nad jídlem, kde by se ozývalo „ale já tohle nejím“. Takhle snědí všichni, všechno, co si objednali. A za ten klid a úsporu času nám to rozhodně stojí.