Hlavní obsah
Hobby a volný čas

Láska domácích mazlíčků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: A. Barešová

Máte-li čtyřnohého miláčka, jistě chápete, že je nelze nemilovat. Člověk by pro ně udělal cokoli, jen aby si je naklonil. Naši péči odměňují psíma očima, vrtěním ocásku a něžným olizováním.

Článek

Každý vztah se rodí dlouho a začíná vzájemným očucháváním. Ne nadarmo se říká, že láska se pozná po čichu. Když se k vám přitulí štěňátko, které ještě voní novotou, taky si vás očichá a vaši vůni si zapamatuje. Pak vás bezpečně pozná kdekoli.

Ještě neví, že si vaši lásku bude muset trochu zasloužit a jenom čeká na pohlazení. Rychle si zvykne a znejistí pouze při změně vašeho tónu. Jakmile nemluvíte svým obvyklým způsobem, zpozorní. Asi něco provedlo, zbystří a zpravidla se zamyslí. Nebo to tak aspoň vypadá.

Poprvé na povel „aport“ kouká podivně, ale brzy pochopí, že je to jen hra a začne honit ten kulatý nesmysl, co mu pořád házíte. Rád vyhoví, přece ví, že si ho páníček vybral jako společnost a chce si s ním jen hrát.

Taky chvíli netuší, že se nesmí čurat do peřin a páníčkovy pantofle nejsou psí žvýkačka. S trochou trpělivosti to však brzy pochopí. Pochopí i co je smeták, co znamená „fuj“, naučí se sedy, lehy. Naučí se všechno, co si zamanete, za pamlsek a pohlazení. Snesl by vám modré z nebe, no nemám pravdu?

Stejně jako ten můj. Tak jako já si oblíbil i moji balkónovou zahrádku. Sází mi tam psí žvýkačky. Čas od času nějakou nabobtnalou vytáhne z hlíny a přemístí jí do pelíšku pod mou postelí. Zpravidla je řádně uleželá, dobře zalitá a má i hodně obalený bal. Hrdě si jí nosí přes celý byt, až ta hlína z větší části odpadne. Výborně je to vidět hlavně na našem lososově růžovém koberci.

Ten obrázek mi semtam vnukne myšlenku, že by byl možná lepší s nádivkou a na česneku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám