Článek
Základem je toastový chléb a pomazánka. Jednotlivé vrstvy se potřou a nakladou na sebe tak, aby pasovaly jako cihly s maltou. Mezi druhou a třetí vrstvu jsem přidala nastrouhanou okurku. Chleba se musí proležet, aby byl opravdu měkký jako dort.
Pomazánka je z tvarohu, mixovaných sušených rajčat a oliv i s olejem, malé majonézy a pomazánkového másla. Podle potřeby jsem zředila mlékem. Ochuceno solí.
Potřený chleba jsem ze strany pokladla kolečky okurek a navrch zdobila salátem, poličanem, rajčaty, ředkvičkami, mrkví, okurkou, obloženými vejci a navrch posypala řeřichou. Kromě obdélníku jsem udělala ještě podobné čtverce, vhodné pro začátečníky.
Vajíčka jsou natvrdo uvařená, vydlabaný žloutek jsem osolila, smíchala s majolkou a znovu vrátila do vajíček. Dno vajíček jsem trochu seřízla, aby se nesunula, ředkvička je vykrájená nožem, ostatní zdobení je stejné jako na velkém dortu. Na dortech odvedl největší kus práce dvoubarevný salát, v kombinaci s červenou zeleninou je výsledek opravdu moc pěkný.
Ostatní chleby jsou naplněné obdobně, liší se jen zdobením, kde hraje roli fantazie.