Hlavní obsah
Móda a trendy

Tepláková móda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: A. Krauzová/canva

Tepláky a teplákové soupravy se staly součástí našich šatníků, ale nic se nemá přehánět.

Článek

Teplákové soupravy se postupně z tělocvičen a zahrad dostaly do našich obýváků, ze syntetických vláken se stala měkounká, hebounká a příjemná bavlna. Ale to teplákům nestačí, chtějí rozmalovat své nositele všude. Světoznámé značky si toho jsou vědomy. Teplákové soupravy s třemi proužky nebo fajfkou jsou dnes vybaveny hlubšími kapsami na mobil a jejich cena cenu mobilních telefonů kopíruje.

V takové teplákové soupravě si připadáte skvěle nejen v posilovně, ale i v nákupních centrech nebo ve škole. A ve škole už to není zrovna pěkný pohled. S příchodem teplejšího počasí odloží mládež zimní bundy a rifle a opět provětrá tepláky a mikiny. V některých třídách to vypadá jako ráno na táboře, když děcka vylezou ze spacáků. Už druhým rokem letí šedá barva, ale začíná jí konkurovat světle hnědá, že by nový módní trend?

Je jedna skupina dětí, které chodí do školy v teplákách a mikině celoročně. Jsou to ty děti, které chtějí zakrýt nedostatky své postavy. V beztvaré bavlně není vidět jejich podváha či nadváha, cítí se dobře. Když se podívám na ulici, tak se to zdaleka netýká jen dětí.

Těžko žákům vysvětlujeme, že by do školy neměli chodit v tomto sportovním oblečení, že by se měli oblékat alespoň trochu společensky. Nechápou proč a my to neumíme vysvětlit. Vždyť jejich oblíbený šedý stejnokroj mají skoro všichni a nikomu to nevadí, co prý mám. Stejná situace je i na třídních schůzkách. Některé maminky přišly přímo z Pařížského týdne módy a ty druhé z fitka - pozor tady letí černá nebo pudrová barva.

Tepláky následují úspěšnou invazi bílých tenisek, které se dnes už běžně obouvají ke společenskému oblečení, bohužel. Tepláky by měly vzít bílé tenisky za ruku a vrátit se rychle zpět do tělocvičny a posilovny.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz