Hlavní obsah

Co si má teď pan Mitrofanov počít s panem Pavlem?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Flickr, CC

Když rozehrajeme části pravicové moci a indoktrinačního aparátu proti sobě, můžeme pomoct odhalit fungování celku.

Článek

Pro pravicový indoktrinační aparát je současný prezident Pavel velmi důležitou figurou. Ve starších textech (např. zde či zde) obšírně a s řadou dokladů líčím, jakou mocenskou úlohu sehrává.

Alexandr Mitrofanov, bývalý šéfredaktor údajně levicového Práva působící nyní v médiích oligarchy Lukačoviče - a pravidelně přebíraný do médií tzv. veřejnoprávních - se již mnohokrát ve svých četných textových produktech (srov. zde či zde) věnoval současnému prezidentovi a to prakticky vždy ve velmi pozitivním tónu.

Doporučuji přečíst co nejvíce článků pana Mitrofanova, po čemž myslím čtenáři musejí se mnou souhlasit, že jeho tvorba je charakterizovaná agitací pro současnou pětikoalici pravicových „demokratů“ se spřízněným prezidentem a komicky schématickým varováním (či snaživě-snobským pohrdáním) ohledně „těch druhých“ (nějakých prý nutně protidemokratických sil a „chcimírů“, což je slovo, jež pan Mitrofanov používá).

Stala se nyní nemilá věc v tom smyslu, že Mitrofanův oblíbený pan prezident se ohradil vůči zcela příbuznému tónu použitému v předvolební reklamě uskupení Spolu hájící podle mě zájmy hrstky velmi bohaté menšiny a vlastnické třídy (což se v řadě textů snažím podrobně doložit). Pan Mitrofanov ve stejný den opět chrabře intervenoval pro „demokracii“ (důrazně doporučuji si přes jeho hrůznost přečíst článek celý!).

Mou spekulací je, že je to od „koordinátorů“ pana prezidenta spíše taktizování, protože, jak podrobně líčím, jsou tyto pravicové síly velice příbuzné a mnohočetně propletené.

Ostatně skvěle je to vidět u „důchodové reformy“, která je velkým vítězstvím vlastnické třídy, zástupců finančních institucí apod., kteří se též nacházejí mezi „poradci“ pana prezidenta (jak dokládám a jak si lze velmi snadno vyhledat).

Využijme ale i takovýchto příležitostí, abychom demonstrovali směšnost toho, co je směšné i děsivé.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz