Hlavní obsah

Chceš jíst zdravě a rychle? Vaječná omeleta se špenátem je geniální řešení

Foto: chandlervid85 , Freepik

Zdravá, rychlá a nadýchaná! Vaječná omeleta se špenátem vás zasytí během pár minut a přitom chutná tak skvěle, že si ji budete dělat pořád. Ideální snídaně, večeře nebo oběd pro milovníky jednoduchosti.

Článek

Vaječná omeleta se špenátem

Ingredience (na 1 porci):

  • 2–3 vejce
  • hrst čerstvého baby špenátu (nebo cca 3 kostky mraženého)
  • 1 lžíce mléka (volitelné, pro nadýchanější konzistenci)
  • 1 lžíce másla nebo oleje
  • sůl, pepř podle chuti
  • volitelné: strouhaný sýr (např. čedar, parmazán), česnek, cibulka

🥄 Postup:

  1. Příprava špenátu
    Pokud používáš mražený špenát, nech ho nejprve rozmrazit a lehce vymačkej přebytečnou vodu.
    Čerstvý špenát omyj a nech okapat.
  2. Orestování špenátu
    Na pánvi rozehřej polovinu másla nebo oleje. Přidej špenát (a případně trochu nasekaného česneku) a krátce ho orestuj – stačí 1–2 minuty, až zavadne.
  3. Příprava vajec
    V misce rozšlehej vejce s mlékem, osol a opepři. Můžeš přidat i špetku muškátového oříšku nebo oblíbené bylinky.
  4. Smažení omelety
    Přidej na pánev druhou polovinu másla, vlij vaječnou směs na orestovaný špenát.
    Nech vejce chvíli zatuhnout a pak omeletu buď opatrně přehni, nebo nech volně dopéct bez přehýbání.
  5. Doplnění sýrem
    Kdo má rád, může ještě před přeložením posypat omeletu strouhaným sýrem, který se krásně rozteče.

✅ Tip:

Podávej s čerstvým pečivem nebo lehkým salátkem. Pokud chceš omeletu ještě výživnější, přidej nakrájená rajčata nebo trochu avokáda.

Zdroj: Adam Podroužek / Vlastní zkušenost

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz