Hlavní obsah

Chceš rychlou večeři? Stačí listové těsto a pár surovin

Foto: KamranAydinov , Freepik

Calzone

Nemáš čas zadělávat těsto? Zkus rychlou verzi calzone z listového těsta – křupavou kapsu plnou šťavnaté náplně, která tě zachrání při nečekané večeři i jako svačina na cesty.

Článek

Rychlé calzone z listového těsta

Ingredience (na 2 kusy):

  • 1 balení listového těsta (cca 275–300 g)
  • 4 lžíce rajčatové passaty nebo husté rajčatové omáčky
  • 100 g šunky nebo salámu
  • 100 g strouhané mozzarelly
  • hrst oliv
  • čerstvá bazalka nebo oregano
  • 1 vejce na potření

Postup:

  1. Příprava těsta: Listové těsto nechám povolit a rozválím ho na lehce pomoučněném válu na tenký obdélník nebo kruh (tloušťka asi 2–3 mm).
  2. Plnění: Na jednu polovinu těsta rozetřu rajčatovou passatu, posypu nakrájenou šunkou, mozzarellou, olivami a přidám bylinky.
  3. Tvarování: Přehnu druhou polovinu těsta přes náplň a okraje pevně přimáčknu vidličkou.
  4. Pečení: Přenesu na plech vyložený pečicím papírem, potřu rozšlehaným vejcem a peču v předehřáté troubě na 200–210 °C asi 15–20 minut, dokud není calzone krásně zlaté a křupavé.
  5. Podávání: Nejlepší je teplé, ale chutná výborně i studené – skvělé třeba na rychlou večeři nebo jako svačina na cesty.

Malý tip:

Pokud chceš mít calzone ještě lepší, můžeš před pečením lehce posypat vrch parmazánem nebo sezamem.

Zdroj: Adam Podroužek / Vlastní zkušenost

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz