Článek
Citrónovo-okurková limonáda s mátou
Ingredience (na 1 litr):
- 1 citron (nejlépe bio)
- 1/2 salátové okurky
- hrst čerstvé máty
- 1 lžička medu nebo javorového sirupu (volitelně)
- 1 litr studené vody (ideálně perlivé)
- led podle chuti
Postup:
- Citron omyj, rozkroj a vymačkej šťávu. Pokud je bio, můžeš kousek kůry nakrájet na tenké plátky a přidat do nápoje pro intenzivnější chuť.
- Okurku nakrájej na tenké plátky – nemusíš ji loupat, pokud je čerstvá.
- Do velkého džbánu vlož plátky okurky, citronovou šťávu, lístky máty (trochu je promni v dlaních, aby uvolnily aroma) a případně lžičku medu.
- Zalij vše studenou vodou nebo perlivou minerálkou.
- Přidej led, promíchej a nech 5–10 minut odležet v lednici.
Můj tip:
Přidej pár plátků jahod nebo pár borůvek – dodají nápoji nejen barvu, ale i jemnou sladkost.