Hlavní obsah

Rybí zázrak na chlebu: Pomazánka, kterou zvládne i úplný začátečník

Foto: chandlervid85 , Freepik

Pomazánka z rybiček

Nejrychlejší cesta ke skvělé večeři? Tahle poctivá rybičková pomazánka voní dětstvím, chutná výtečně a máte ji hotovou za 5 minut. A potřebujete jen pár základních surovin.

Článek

Pomazánky jsem doma miloval od malička, ale tahle rybičková patřila k těm, u kterých jsme se doma málem prali o poslední krajíc. Nejde o nic složitého – právě naopak. Tahle verze je jednoduchá, rychlá a chuťově tak akorát vyvážená, že ji zvládnete připravit třeba i večer po práci.

Ingredience:

  • 1 plechovka rybiček v oleji (např. šproty nebo sardinky)
  • 100 g taveného sýra
  • 2 vejce natvrdo
  • 1 malá cibule (ideálně bílá nebo šalotka)
  • 1–2 lžíce majonézy (podle chuti)
  • Sůl, pepř dle chuti
  • (volitelně) kapka citronové šťávy nebo trochu hořčice

Postup:

  1. Rybičky slijte z větší části oleje, ale trochu si ho nechte – pomazánka pak bude krásně vláčná.
  2. V misce rozmačkejte rybičky vidličkou na jemno.
  3. Přidejte najemno nakrájenou cibuli a nastrouhaná vejce natvrdo.
  4. Vmíchejte tavený sýr a majonézu. Pokud máte rádi výraznější chuť, klidně přidejte špetku hořčice nebo citron.
  5. Dochutíme solí, pepřem a pokud máme čas, necháme chvíli odležet v lednici – chutě se krásně propojí.

Tip z kuchyně:

Pomazánku podávejte ideálně na čerstvém chlebu nebo tmavé bagetě a přidejte na ozdobu plátek kyselé okurky nebo čerstvou pažitku.

Zdroj: Adam Podroužek / Vlastní zkušenost

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz