Článek
Zdravá snídaně s čerstvým ovocem a jogurtem
Ingredience (na 1 porci):
- 150 g bílého jogurtu (řecký nebo klasický)
- 1 menší kiwi, oloupané a nakrájené na plátky
- 4–5 jahod, nakrájených na kousky
- Hrst borůvek (čerstvých nebo mražených)
- 1/2 hrnku müsli nebo ovesných vloček (ideálně bez přidaného cukru)
- Lístky máty na ozdobu
- (volitelně) pár kousků moruší nebo jiného drobného ovoce navíc
Postup:
- Připrav si sklenici nebo menší pohár – čirý vypadá nejlépe, protože vrstvy budou krásně vidět.
- Na dno dej vrstvu jogurtu, zhruba 2 lžíce.
- Přidej vrstvu müsli nebo ovesných vloček.
- Pokračuj vrstvou kiwi, které osvěží a přidá vitamín C.
- Znovu přidej jogurt – podle chuti.
- Na vrch rozlož čerstvé jahody a borůvky.
- Dozdob lístkem máty pro svěží vzhled i chuť.
- Podávej ihned, ideálně vychlazené.
Chceš-li snídani ještě výživnější, přidej trochu chia semínek nebo lžíci oříškového másla mezi vrstvy.