Hlavní obsah

Tento sýr vás dostane: Pomazánka hotová za 5 minut a mizí ještě rychleji!

Foto: AndreyStar , Freepik

Lehká, jemná a naprosto návyková! Tahle ricottová pomazánka s bylinkami je ideální na snídani, lehkou večeři i jako pohoštění pro návštěvu. Hotovo máš za pár minut!

Článek

Ricottová pomazánka, která zmizí dřív, než ji stihneš namazat

Někdy mám chuť na něco jednoduchého, rychlého a zároveň trochu jiné chuti, než na co jsme zvyklí. A právě v takový moment sáhnu po ricottě. Tahle italská sýrkrémová dobrota je jemná, zdravá a v kombinaci s bylinkami naprosto neodolatelná. A co je nejlepší? Do deseti minut je hotovo!

Ingredience:

  • 250 g ricotty
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 menší stroužek česneku (nebo víc podle chuti)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl dle chuti
  • hrst čerstvé pažitky nebo bazalky (lze kombinovat i s medvědím česnekem)
  • volitelně pár kapek citronové šťávy

Postup:

  1. Ricottu dej do misky a přidej zakysanou smetanu. Pomocí vidličky nebo metličky jemně promíchej, dokud nevznikne krémová konzistence.
  2. Přidej prolisovaný česnek, olivový olej, osol a opepři.
  3. Nasekej bylinky najemno a vmíchej je do pomazánky. Pokud chceš, přidej kapku citronu – dodá tomu jiskru.
  4. Nech chvíli odležet v lednici, aby se chutě propojily.
  5. Podávej na čerstvém chlebu, křupavých topinkách nebo jako dip k zelenině.

Moje tipy z kuchyně:

  • Pokud máš sušená rajčata v oleji, nasekej je a přidej – pomazánku to krásně zvýrazní.
  • Místo česneku zkus špetku uzené papriky nebo chilli.
  • Skvěle chutná i s avokádem nebo oříšky navrch.

Zdroj: Adam Podroužek / Vlastní zkušenost

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Ricotta

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz