Hlavní obsah

Tuhle pomazánku mi krade i tchyně. A to už je co říct!

Foto: freepik

Tvarohová pomazánka nemusí být nikdy nudná! Tahle moje verze s jarní cibulkou, křenem a křupavým překvapením vás dostane. Rychlá, svěží a návyková!

Článek

Domácí tvarohová pomazánka s jarní cibulkou a křupavou tajnou přísadou

Ingredience:

  • 250 g měkkého tučného tvarohu (nejradši používám ve vaničce)
  • 1 lžíce zakysané smetany (nebo jogurtu, když chci odlehčit)
  • 1 lžička másla pokojové teploty
  • 2 jarní cibulky (nakrájené nadrobno i se zelenou částí)
  • 1 lžička strouhaného křenu (čerstvého nebo naloženého)
  • 1/2 lžičky dijonské hořčice
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • volitelně: 1 menší strouhaná okurka nebo pár ředkviček
  • tajný tip: pár rozdrcených slaných krekrů nebo oříšků na vršek pro texturu

Postup:

  1. V míse promíchám tvaroh se zakysanou smetanou a máslem, až je směs hladká a jemná.
  2. Přidám najemno nakrájenou jarní cibulku, hořčici a křen. Vše promíchám.
  3. Dochutím solí a pepřem. Když mám po ruce ředkvičky nebo okurku, nastrouhám je najemno a vmíchám.
  4. Pomazánku nechám chvíli odležet v lednici, ale když nestíhám, jíme hned.
  5. Podávám na čerstvém chlebu, ozdobené extra cibulkou nebo rozdrcenými krekry pro křupnutí.

Poznámka:
Pomazánku obměňuju podle sezony – v létě přidám čerstvé bylinky, v zimě trochu česneku nebo nasekané ořechy. Nikdy nezbyde!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Tvarohová pomazánka

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz