Hlavní obsah

Uherská pěna: Pomazánka, kterou zvládne i úplný začátečník

Foto: topntp26 , Freepik

Tahle jednoduchá pomazánka z uheráku, sýru a másla je hotová za pár minut. Skvělá na chlebíčky, topinky nebo jako rychlovka na návštěvu. A hlavně – chutná jako od babičky!

Článek

Recept: Uherská pěna podle vlastní zkušenosti

Ingredience:

  • 100 g kvalitního uherského salámu (ideálně bez kůže)
  • 100 g másla (měkkého)
  • 100 g taveného sýra (např. Apetito nebo jiný oblíbený)
  • 1 menší cibule (nebo šalotka)
  • 1–2 stroužky česneku (dle chuti)
  • Mletá paprika (sladká) na dochucení
  • Špetka pepře
  • Volitelně: lžička hořčice nebo kapka worcesteru pro šmrnc

Postup:

  1. Salám nastrouhej najemno nebo rozmixuj – podle toho, jakou strukturu preferuješ. Já ho většinou mixuju, pěna pak krásně drží.
  2. Přidej měkké máslo a tavený sýr. Nech si je dopředu povolit při pokojové teplotě, ať se ti snadno spojují.
  3. Cibuli a česnek nasekej najemno (nebo prolisuj) a přidej k základu.
  4. Okořeň – mletou papriku, pepř, případně trochu hořčice nebo worcesteru.
  5. Vše důkladně vyšlehej ručním mixérem nebo promíchej dohladka.
  6. Nech aspoň hodinu odležet v lednici. Chuť se krásně rozvine.

Tip:

Podávej na čerstvém chlebu nebo topinkách. Výborná je i jako náplň do plněných vajíček nebo slaných rolád!

Zdroj: Adam Podroužek / Vlastní zkušenost

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz