Článek
Ředkvičková pomazánka z vlastní kuchyně
Ingredience:
- 1 svazek čerstvých ředkviček
- 250 g měkkého tvarohu (ne ve vaničce, ale kostka)
- 1 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce másla (změkčeného)
- sůl podle chuti
- čerstvě mletý pepř
- špetka drceného kmínu (volitelně)
- čerstvé bylinky na dochucení (např. pažitka, petrželka)
Postup:
- Ředkvičky důkladně omyju a nastrouhám najemno. Pokud pustí hodně vody, lehce je vymačkám – ale ne úplně, ať zůstane šťavnatost.
- V míse utřu tvaroh s máslem a zakysanou smetanou do hladké konzistence.
- Přidám nastrouhané ředkvičky, osolím, opepřím a dle chuti přidám špetku kmínu a nasekané bylinky.
- Pomazánku nechám alespoň 20 minut odležet v lednici, aby se chutě propojily.
- Podávám s čerstvým kváskovým chlebem nebo křupavými rohlíky.
Tip z vlastní kuchyně:
Když chci pomazánku trochu ozvláštnit, přidám pár kapek citronové šťávy nebo nastrouhám trochu křenu – dostane říz a hodí se skvěle na zahradní párty.