Hlavní obsah

V lednici máte ředkvičky? Udělejte z nich tohle a budete nadšení

Foto: mdjaff , Freepik

Jemná, osvěžující a přitom pikantní – tahle ředkvičková pomazánka si mě získala hned napoprvé. Ideální na chleba, křupavé pečivo nebo jako lehká večeře během jarních a letních dnů.

Článek

Ředkvičková pomazánka z vlastní kuchyně

Ingredience:

  • 1 svazek čerstvých ředkviček
  • 250 g měkkého tvarohu (ne ve vaničce, ale kostka)
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce másla (změkčeného)
  • sůl podle chuti
  • čerstvě mletý pepř
  • špetka drceného kmínu (volitelně)
  • čerstvé bylinky na dochucení (např. pažitka, petrželka)

Postup:

  1. Ředkvičky důkladně omyju a nastrouhám najemno. Pokud pustí hodně vody, lehce je vymačkám – ale ne úplně, ať zůstane šťavnatost.
  2. V míse utřu tvaroh s máslem a zakysanou smetanou do hladké konzistence.
  3. Přidám nastrouhané ředkvičky, osolím, opepřím a dle chuti přidám špetku kmínu a nasekané bylinky.
  4. Pomazánku nechám alespoň 20 minut odležet v lednici, aby se chutě propojily.
  5. Podávám s čerstvým kváskovým chlebem nebo křupavými rohlíky.

Tip z vlastní kuchyně:
Když chci pomazánku trochu ozvláštnit, přidám pár kapek citronové šťávy nebo nastrouhám trochu křenu – dostane říz a hodí se skvěle na zahradní párty.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz