Hlavní obsah
Lidé a společnost

Zpěvačka Lily Allen vrátila psa do útulku, protože jí sežral cestovní pas

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Ilustrační foto

Zpěvačka se v podcastu pro BBC svěřila, že v pandemii Covid adoptovala psa, ale vrátila ho, protože jí sežral pas. Allen řekla, že se po incidentu nemohla na psa ani podívat, protože jí zničil život.

Článek

Lily Allen a její manžel David Harbour adoptovali fenku černého labradora Mary z útulku Animal Haven v roce 2021 a o několik měsíců později ji tam zase vrátili.

Lily (39), která žije v New Yorku se svým manželem hercem Davidem Harbourem (49) a dětmi Ethel (13) a Marnie (11), se přiznala své kamarádce a spolumoderátorce podcastu Miss Me? Miquitě Oliverové a postěžovala si, že adopce pejska jí „zničila život.“ Důvodem měly být tři rozkousané pasy.

„Ani vám nemůžu říct, kolik peněz mě stálo všechno vyměnit, protože to bylo v Covidu, a byla to absolutní logistická noční můra,“ obhajovala Lily rozhodnutí vrátit psa do útulku.

A ve své sebelítosti pokračovala: „A protože otec mých dětí žije v Anglii, nemohly za ním nějaké čtyři nebo pět měsíců letět, protože ten pes sežral pasy. Ani podívat jsem se na ni nemohla. Zničila mi život.“

Nejenom samotný fakt, že psa vrátila, ale hlavně způsob, jakým čin prezentovala, zvedl nevídanou vlnu negativních reakcí přicházejících z celého světa. Z Lily se stal vyvrhel, kterému by už nemělo být povoleno vlastnit zvířata.

Lily Allen přiznala, že jí dokonce vyhrožovali smrtí a ze všech sil se snaží své rozhodnutí vysvětlit a obhájit. Moc se jí to ale nedaří.

Říká, že Mary byla „nezvladatelný pes a historka s pasy byla jen poslední kapkou.“ Popravdě řečeno si tím vysvětlením příliš nepomohla a už vůbec ne prohlášením, že se rodina chystá k další adopci.

Charitativní organizace bojující za práva zvířat PETA v otevřeném dopise pro zpěvačku uvedla, že je „zděšena,“ a dodala, že s domácími mazlíčky „by se nikdy nemělo zacházet jako s doplňky, které se vyhodí, když se stanou nepohodlnými.“

„Z tohoto důvodu vás prosíme, abyste si už nepořizovala dalšího psa,“ dodala reprezentantka PETA a poslala jí plyšovou hračku psa s tím, že to je jediné zvíře, které má zpěvaččina rodina právo vlastnit.

Lily na dopis reagovala na svém Instagramu, kde organizaci „poděkovala“ za to, že přilévá olej do ohně a označila její komentáře za nebezpečné. Tím ale vyprovokovala další reakci rozzuřené zástupkyně PETA, své jmenovkyně Elisy Allen:

„Ještě ses smála, když jsi vyprávěla o tom, jak jsi opustila Mary a zničila jsi tomu ubohému psovi život. Myslela si, že má navždy milující domov, než jsi ji vyhodila a nazvala ji tím „psem, který mi zničil život“. Měla by ses stydět. Nezasloužíš si ani toho pejska na hraní, kterého jsme ti poslali.“

Lily se proto rozhodla dál obhajovat důvody, proč Mary vrátili.

„Mary jsme adoptovali z útulku v New Yorku a velmi jsme ji milovali, ale vyvinula se u ní dost silná separační úzkost. Nemohla zůstat sama déle než 10 minut, přitom měla tři dlouhé procházky denně, dvě s námi a jednu s místním vodičem psů.“

Na další komentáře reaguje slovy: „Spolupracovali jsme s útulkem, ze kterého jsme ji adoptovali. Doporučili nám odborníka a profesionálního trenéra. Byl to dobrovolník z útulku, který ji hlídal, když jsme byli pryč.“

Navzdory noční můře se svým předchozím psem Lily řekla, že si plánuje pořídit dalšího pejska, kterého si rodina vyhlédla a spolu s dcerami se rozhodly pojmenovat ho po fotbalistovi Jude Bellingham. Měla by to být směska čivavy.

Není jisté, jestli po skandálu, který vyvolala s Mary, se k další adopci hned tak odváží. Ale jestli ano, zpěvačka by měla tentokrát angažovat skutečného odborníka na psy. Takového, který se zaměřuje hlavně na páníčka.

A také doufám, že se čivava třeba nevyčůrá do luxusní kabelky, aby ji nepotkal stejný osud jako Mary.

Někdy, jako v tomto případě, je vrácení psa k adopci nejlepším řešením. Mary se prý v novém domově daří dobře. Určitě má alespoň šanci na hezký život.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz