Hlavní obsah
Seberozvoj

Na co čekáš, chlape?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Aleš Ismail

Něco tě v životě štve, něčím se trápíš, něco řešíš a nemůžeš přijít na to jak. Ve vztazích se ženami se ti dějou pořád stejné věci nebo ti práce nepřináší hluboké naplnění a smysl, nezažíváš v ní úspěch, necítíš se jako silný, velký a svobodný muž.

Článek

Možná už jsi životem vyčerpaný, frustrovaný nebo znuděný. Máš přání a sny, ale taky obavy, nedůvěru, pochyby a kvůli tomu jsi za nimi zatím nevkročil. Napětí, snaha, úsilí a stres, výsledky, cíle, výkony, povinnosti. Kam se vytratila radost, uvolněnost a klid?

Toužíš po změně, ale ona nepřichází. Určitě už jsi zažil zklamání a smutek, do mysli se ti začaly vkrádat pochyby - jde to vůbec jinak, mám na to, zvládnu to? To je jen krůček od zklamání a rezignace na život. Uzavření se ve svém domnělém neúspěchu.

Toužit po změně totiž nestačí, budeš muset vstát a pro tu změnu něco udělat. Samo to nepřijde. Můžeš žít úplně novou realitu svého života, ale musíš to být ty, kdo do ní vkročí. Ona na tebe čeká, ale sama za tebou nepřijde. To bys taky mohl čekat věky … a bohužel bys nečekal sám.

Nevěř tomu, že tu změnu někdo udělá za tebe, že ti někdo dá nějaký zázračný návod na spokojený život. On ti ho někdo možná dá nebo prodá, ale fungovat nebude, ty jen ztratíš čas a energii a někdo jiný si vydělá trochu peněz. Taky ale nevěř vlastní hlavě, která ti říká, že to musíš všechno zvládnout sám, že ten správný muž by věděl jak na to a celé by to zvládl sám. To je mentální vězení, ve kterém je zavřeno mnoho přátel a mužů, kteří budou o změně jen dál snít a žít pořád stejné životy jen v trochu jiných kulisách.

Nemusíš mi věřit, zkus obě varianty a uvidíš sám. Přímou zkušenost nelze nahradit. Až zkusíš to, co nefunguje, budeš připravený se vydat na cestu, která funguje. Budeš už vědět, že to za tebe nikdo neudělá, ale budeš taky vědět, že na to nemusíš být sám a přešlapovat na místě. Otevře se ti cesta vybrat si toho pravého průvodce a vykročit.

Na cestě potkáš mnoho věcí, mnoho toho, čemu ses snažil celý život vyhnout. Uvidíš ale, že to bylo právě ono vyhýbání, které tě vždycky zavedlo na místo, kde ti nebylo dobře. Potlačování, strach a sebe přesvědčování „však to je ještě v pohodě“ - tohle ti bralo a bere sílu, osobní moc, důstojnost a možnost udělat ve svém životě skutečnou a trvalou proměnu.

S průvodcem po boku v sobě objevíš sílu a kapacitu přestat se vyhýbat a začít životu a jeho výzvám čelit. Čelit svým vnitřním omezením, blokům a hladovým místům a pronikat jimi do nové úrovně svého vědomí. Přestaneš se řídit strachem, protože v sobě objevíš takový prostor vnitřní síly a energie, o kterém jsi do té doby neměl ani páru.

Taky se na svojí cestě potkáš se získanými a vytvořenými představami, které o sobě máš. S celým vytvořeným mentálním konstruktem toho „vím, kdo a jaký jsem“. Možná si ani nedovedeš představit, jaká to bude úleva a vysvobození, až uvidíš, že to, kvůli čemu se nemáš rád, odsuzuješ se, nevážíš si sám sebe a nechováš se k sobě přátelsky - všechny ty myšlenky slabosti, špatnosti a nedostatečnosti - se nezakládají a nikdy nezakládaly na pravdě.

Připrav se na překvapení a uvědomění - takže to, co jsem si o sobě myslel není pravda, já nejsem slabej, špatnej ani neschopnej.

Když rozbiješ získanou iluzi toho, že nejsi dost a že je s tebou něco špatně, strašně se ti uleví, ale taky to bude začátek skutečného sebe - přijetí a sebe - lásky. Najednou získáš pevnost a stabilitu, po které jsi vždycky toužil. Hlavně se ti otevře cesta k tomu, aby mohl vnímat to, kdo ve skutečnosti jsi. Svoje pravé já. Svou autentickou životní sílu a energii.

Tohle objevení svojí pravé podstaty a uvolnění své potlačené síly je to, co ti do života přinese štěstí, lásku, radost i úspěch, ale už to bude tvůj úspěch. Nebudeš se o něj snažit, abys získal uznání svého okolí, táty nebo partnerky. Objevíš zdroj uvnitř sebe. Tomu se říká nezávislost. Z téhle úrovně svého bytí pak budeš konečně schopný tvořit fungující vztahy.

Čím hlouběji k sobě půjdeš, tím lehčí a uvolněnější budeš, tím svobodnější bude tvoje mužská síla, tím snadněji se budeš autenticky vyjadřovat a projevovat. To je to, čemu se říká sebe - vědomí.

Už nebudeš žít pod kontrolou svojí negativně nastavené mysli, strachů, pochyb a nejistot. Jen si to představ. Tomuhle já říkám životní vítězství a skutečný životní úspěch. Když se vydáš na cestu k sobě, objevíš i svoje poslání a budeš mít možnost objevit smysl toho, proč tady jseš.

Tak končí život plný očekávání, vzteku, nespokojenosti, nenaplněnosti a zklamání. Takhle se rodí muž, který ví, kdo je a proč tady je, který stojí pevně ve svojí síle a žije v lásce a míru.

Tohle nejsou jen další prázdné motivační kecy, říkám ti to z vlastní zkušenosti a z místa, ve kterém tohle žiju. Když do toho dáš srdce, když to pro tebe bude to nejdůležitější na světě, nic tě nemůže zastavit.

Tak na co čekáš?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz