Hlavní obsah
Umění a zábava

Návrat Linkin Park je senzace. Proč bychom měli nadšení mírnit?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Image by Pexels from Pixabay

Linkini se vrací. Návrat kapely, která po přelomu tisíciletí kralovala nejen hudebním žebříčkům, možná už nikdo nečekal. Linkin Park mají novou zpěvačku a brzy vydají novou desku.

Článek

Posledních sedm let se kapela po smrti svého zpěváka a jednoho z frontmanů Chestera Benningtona stáhla do ústraní a nebylo jasné, zda zbytek uskupení vůbec ještě někdy uslyšíme hrát živě některé z jejich hitů. Fanoušci se však dočkali. Kapela ohlásila návrat, místo zpěváka obsadili zpěvačkou Emily Armstrong.

A ohlášení způsobilo senzaci. Informace o návratu kapely se v pátek objevily v médiích i na sociálních sítích. A nalijme si čistého vína, každý, kdo informaci zaznamenal, si musel hned vzpomenout na jeden z hitů kapely. Ostatně sama jsem si hned několik písniček ráda po čase pustila.

Nejen na sociálních sítích se comeback Linkin Park dočkal tisíců reakcí. Lidé reagují na nový singl, těší se na nové album, jiní kritizují výběr zpěvačky s tím, že Benningtona nahradit nelze.

To ale kapela nechce. Její sedmileté odmlčení uctilo Chesterovu památku dostatečně, teď hledají nový styl, novou vlnu inspirace. Ostatně proto zvolili název desky FromZero, tedy od nuly.

Právě na to by ale měli myslet především fanoušci skupiny, kteří po návratu volali. Kapela už nikdy nebude stejná, a ačkoliv to podle videí z prvního koncertu s Emily vypadá, že hrát budou i hity z dřívějška, otázkou je, jak dlouho? Které písničky dostanou přednost a budou zahrány i živě? Nebo se bude kapela soustředit na novou tvorbu?

Myslím, že kapela se zřejmě bude chtít soustředit na budoucnost. A to je jedině dobře. Emily dá Linkinům nový zvuk, kombinace jejího rockového lehce nakřáplého hlasu se zpěvem Mikea Shinody, druhého z frontmanů, může dobře fungovat a kapela očividně neztratila inspiraci k tvorbě nových songů.

Jak se ale Linkini srovnají se současným světem, ve kterém teď sedm let nefigurovali? Najdou si nové fanoušky, nebo budou těžit z nostalgie a oslovovat své původní posluchače? To ukážou až následující měsíce a reakce na nové album i turné.

Těžit z minulosti by však kapela neměla. Emily není Chester, což ostatně dokazuje třeba změna tóniny u ve čtvrtek živě zahrané písně In the End. Emily má navíc úplně jinou zpěvovou techniku, Benningtonovy party tak pro ni mohou být dost náročné, proto se domnívám, že od původní tvorby bude kapela pomalu ustupovat a přednost dostanou novinky.

Vše ukáže až čas, fanoušci by ale měli mírnit své nadšení z návratu Linkinů, protože Linkin Park, jaký všichni známe, už je skutečně minulost, na kterou můžeme jen nostalgicky vzpomínat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz