Hlavní obsah
Rodina a děti

Tchán nám zazlívá, že jsme jeli na dovolenou, místo abychom jim vymalovali barák, říká Magda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Jeli jsme na hory, to jsme si tedy dovolili dost, říká naštvaně maminka dvou malých kluků, která chtěla strávit s rodinou pár hezkých chvil. To ovšem nepřenesli přes srdce manželovi rodiče, kteří počítali, že jim během své dovolené vymalujeme dům.

Článek

„Abyste tomu rozuměli, můj tchán by si nechal pro korunu vrtat koleno,“ říká Magda (42). Tchyně možná byla dřív jiná, ale teď už je plně v jeho vleku. Že jsou škrti jsem věděla, už před svatbou. Nikdy nám na nic nepřispěli, i naši svatbu platili komplet mí rodiče. Vánoční dárky se omezují na plastová autíčka za pár šupů z místní vietnamské tržnice. Nějaké argumenty, že tyhle hračky mohou obsahovat látky, které jsou pro děti nebezpečné, na ně vůbec neplatí. Prostě je to levné, tak to musí stačit.

Zdraví vnoučat je jim ukradené

Na hory se snažíme jezdit každou zimu. A v létě k moři. Důvod je jednoduchý. Oba kluci, dvojčata, mají dlouhodobě potíže s dýchacími cestami, údajně je tam náběh na astma, a tak nám dětská lékařka pobyt na horách i u moře výslovně doporučila. Tchán s tchyní ale mají jasno. Na astma jsou léky a hory ani moře nejsou potřeba. Jednak je to vyhazování peněz do kanálu v podobě cestovní kanceláře, a zadruhé je to plýtvání časem.

Potřebují vymalovat

Už jsme se kvůli tomu pohádali vloni, ale letos to nabralo opravdu grády. U tchánů je potřeba vymalovat celý dům a oni už několik měsíců počítali s tím, že jim to můj manžel, tedy jejich syn, udělá. Ten se ale naštěstí „nepotatil“ a důležitější je pro něj zdraví našich kluků. Trochu jsme tušili, jaký randál nás kvůli dovolené u tchánů čeká, tak jsme přišli s nabídkou, která podle nás problém řešila. Řekli jsme jim, že jim finančně přispějeme, aby si mohli zaplatit malíře pokojů.

Cizím lidem se peníze cpát nebudou

Jenže jsme se se zlou potázali. Tchán začal povykovat, že nikomu cizímu dávat peníze nebude, že to je nebetyčné vyhazování. Že mého muže vychovali a on je povinen jim teď pomáhat. Že si vzal fiflenu, která se chce jen válet někde na pláži nebo na horách a práce jí nevoní… No, dozvěděla jsem se toho o sobě dost. Naštěstí má manžel rozum, takže jsme se sbalili a šli zase domů. A o 14 dní později odjeli s dětmi na hory. Po návratu s námi nemluvila u tchánů ani skříň. Ale víte co? Je mi to asi milejší než ty věčné řeči o penězích, slevách a našich povinnostech vůči nim.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz