Hlavní obsah
Cestování

Do Prahy na výlet: Nejzajímavější aktivity, které můžete podniknout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Pexels

Praha výlet

Léto nemusíte trávit pouze v zahraničí, vždyť i v Česku je nádherně. V našem hlavním městě je nespočet zajímavých míst, které můžete navštívit. Podívejte se na nejzajímavější aktivity, které lze v Praze podniknout.

Článek

Praha není jen Staroměstské a Václavské náměstí nebo další místa, kde se mačkají stovky turistů. Najdete zde i spoustu míst, kde je mnohem méně lidí, ale na kráse jim to nijak neubírá. Pojďme se na ně podívat.

1. Nový svět

Tomuto místu se říká Nový svět, ale ve skutečnosti vypadá, jako by se tu zastavil čas. Nachází se na Hradčanech poblíž Pražského hradu a užijete si zde kouzelnou procházku v úzkých uličkách, podél kterých se lemují malé obytné domky. Dřív tady bydleli ti nejchudší lidé, kteří byli často o hladu.

2. Vyhlídková plavba po Vltavě

V Praze jsou na Vltavě k vidění až desítky lodí. Na většině z nich se můžete svézt také, protože se často jedná o vyhlídkové plavby, které plují třeba až do pražské zoo. A pokud se vám nechce na loď, můžete vyzkoušet alespoň šlapadla.

3. Divoká Šárka

Až budete mít turistů a centra plné zuby, můžete se vydat na Divokou Šárku, což je kousek krásné přírody uprostřed Prahy. Na chvíli možná i zapomenete, že jste v hlavním městě.

4. Letná

Na pražské Letné jsou snad ty nejkrásnější výhledy, které si můžete v tomto městě dopřát. A výhodou je, že tam s klidem dojdete i pěšky, pokud tedy zdoláte menší kopec.

5. Letecké muzeum Kbely

Pokud máte v oblibě letadla, pak byste si neměli nechat ujít návštěvu leteckého muzea, kam se dostanete autobusem nebo vlakem. Vstupné je zdarma.

6. Park Grébovka

Park Grébovka neboli Havlíčkovy sady rozhodně patří mezi ty nejhezčí parky. Pravděpodobně nebudete vědět, kam se dívat dřív. V Grébovce se nachází jezírko i sochy inspirované italskou renesancí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz