Hlavní obsah
Aktuální dění

Alena Schillerová využívá nemocného Martínka k vlastní propagaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Melc.tomas/commons.wikimedia/ Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.

Alena Schillerová (ANO) se nebojí překročit jakékoliv principy mravní a využívá tragédii nemocného dítěte k získání politických bodů. Její krok nepřekvapil, bohužel.

Článek

Politická soutěž má svá nepsaná pravidla. Vytahuje se při volbách špína na protikandidáty, úkolem opozice je kritizovat ty, co jsou vládnoucí stranou nebo uskupením a je to v pořádku, ale jsou vody, kam se nechodí. To neplatí pro Alenu Schillerovou, předsedkyni poslanců hnutí ANO.

Neváhá zneužít tragédie rodiny s malým dítětem a využívá jí k získání dalších politických bodů. Na sociální síti X (dříve Twitter) se opírá do vlády, že dostatečně neplní svoji roli a celý národ se pak musí skládat na léčbu nemocného chlapce.

Schillerová se nezastaví před ničím

Jak už proběhlo médii, v současné době právě končí sbírka pro malého Martínka, který trpí vzácným genetickým onemocněním, takzvaným AADC syndromem, který postihuje nervový systém.

Jedná se opravdu o super vzácnou diagnózu a její náklady pojišťovna nehradí. To jsou bohužel případy, které se stávají a stávaly se i když byla Alena Schillerová ve vládě. Například v roce 2020 se vybíraly peníze přes veřejnou sbírku pro děti, kterým byla diagnostikovaná spinální svalová atrofie, jejíž léčba také nebyla hrazená pojišťovnou. V té době se ještě ke všemu Schillerová zaklínala tím, že je nutné peníze ze sbírky zdanit, přestože odborníci na finance měli jiný názor.

Bývalá ministryně financí se nezastaví před ničím, aby mohla na současnou vládu házet špínu. Ta samozřejmě není bez chyby a lze jí leccos zásadního vytknout, ale dělat si PR přes nemocné dítě, je nedůstojné a naprosto neetické.

Je zřejmé, že působí na ty nejnižší pudy lidí přes emoce a využívá to k tomu, aby mohla kritizovat ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09).

Češi jsou štědrý národ

Není jasné, jestli i ona sama něco do sbírky přispěla nebo to nechala na zbytku národa. Každopádně Češi jsou v tomto ohledu štědří a bez ohledu na krizi přispěli na léčbu Martínka sumou přesahující 120 milionů korun. A není to nic výjimečného, patříme mezi národy, které patří k těm největší dárcům, když je to zapotřebí, a s lidmi v těžkých životních situacích jsme vysoce solidární.

Naše republika dokonce v loňském roce zaznamenala největší nárůst příspěvků na charitu ze 119 zkoumaných zemí. Válka na Ukrajině, tornádo na Moravě, i koronavirová pandemie a tragické osudy malých dětí ukazují, že se Češi umí během krize semknout a pomáhat. Zároveň 20 % české veřejnosti dobrovolničí. Škoda, že je tohle naše prvenství a neštěstí lidí, kterým pomáháme, účelově zneužívané.

Zdroj: Autorský text

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz