Hlavní obsah
Aktuální dění

První česká farářka, která přiznala vztah se ženou, aneb coming out Martiny Viktorie Kopecké

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay

Touha po žití v pravdě a lásce aneb zpověď farářky.

Článek

Ve zkratce: farářka Církve československé husitské v něm mimo jiné přiznává svůj vztah k ženě a zároveň představuje svou knihu Zpověď farářky. Osobně považuji tento krok Martiny Viktorie Kopecké, kterou diváci mohli vidět v show Stardance… když hvězdy tančí, za projev velké osobní statečnosti, upřímnosti a lidskosti. Těší mě, že v tomto ohledu se svět otevřel pravdě a lidé už mohou žít své životy bez trápení a přetvářky. Samozřejmě, že se stále ještě objevují zkostnatělé tendence a opovržení některých jedinců, či skupin, ale díky Bohu za to, že tmářství, neznalost a nepokora jsou v tomto ohledu již v menšině.

Je jisté, že krok Martiny Viktorie Kopecké nezůstane bez odezvy. Býti farářkou, která přiznává lásku a vztah se ženou, bude pro mnohé jistě pořádné sousto. O to víc má tato žena můj obdiv, protože riskuje mnohé. Na druhou stranu ale mnohé přináší. Stává se ostrovem pravdy, lásky a jistoty pro lidi. Napomáhá a dává sílu tam, kde se stále ještě musí bojovat o přijetí a pochopení. Martina sama v článku sděluje, že byť by její krok pomohl pouze jednomu člověku, i tak měl svůj velký smysl. A s tím se naprosto ztotožňuji.

Čtení článku mě vrátilo zpátky do vlastních úvah na toto téma. Těší mě, že svět se právě v této v oblasti posunul značně vpřed. Naše děti už jsou v tomto ohledu mnohem dál, než jsme byli my. Budou otevřenější a přístupnější tématu mezilidských vztahů, budou pokornější a ohleduplnější. Budou blíže k podstatě lidského bytí a přijetí člověka bez podmínek. Budou blíže k Bohu.

Farářka Církve československé husitské, Martina Viktorie Kopecká, přináší do míst, která často v historii kázala vodu a pila víno, průzračný proud čisté vody a já pevně věřím, že se jí podaří lehce protančit tím případným tvrdším terénem, který ji za její pravdivou zpověď může vstoupit do cesty.

Děkuji za statečnost, děkuji za cestu vpřed.

Až budem to mít - Lenka Filipová

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz