Hlavní obsah
Názory a úvahy

Hokej semknul český národ, ale jen do voleb. A co by Češi říkali na prohru?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Ailura, Wikimedia Commons – CC BY-SA 3.0 AT.

Prohra v hokeji by Čechy vedla k agresi a urážení. Jak dlouho v Česku vydrží radostná nálada způsobená výhrou zlata v hokeji? Brzy nás totiž čekají volby do Evropského parlamentu.

Článek

Česko ožilo hokejem. Čeští hokejisté získali po 14 letech zlatou medaili. Ve finále porazili Švýcarsko 2:0. Fanoušci se sešli nejen v O2 aréně, ale také na náměstí v různých městech, kde se na obrazovkách vysílal přímý přenos.

Každý, kdo dorazil fandit ať už do O2 arény nebo na náměstí, mi dá jistě za pravdu, že atmosféra zde byla neskutečná. Každý fandil celým svým srdcem. Lidé k sobě byli vesměs ohleduplní, až na malé výjimky, které vyžadovaly příjezd policie nebo záchranné služby.

Největší sláva nastala ve chvíli, kdy závěrečný gól rozhodl o vítězství Česka. Troufám si říct, že v tento moment byl každý hrdý na to, že je Čech. Lidé se dali do oslav trvajících ještě několik dnů po finálním zápase. V onu vítěznou noc probíhaly oslavy i na ulicích, nebo například v metru, ve kterém lidé za jízdy skákali a pokřikovali například slavné „Tak jsme mistři no a co“. Fanoušci se radovali a jásali.

Takže si to shrňme: Ještě v sobotu před zápasem byla většina Čechů naštvaná na naši zemi, styděli se za to, jaké jsou národnost, a nadávali na vše, na co jen lze v naší zemi nadávat. Typičtí Češi. V neděli získali naši hokejisti zlatou medaili a každý je najednou hrdý na to, že je Čech a doslova oslavuje svoji národnost. Zajímavé, že?

A teď si představte situaci, kdy by čeští hokejisté finální zápas prohráli. Podle mého názoru by to dopadlo tak, že by všichni Češi nadávali nejen na naši zemi, ale především na hokejisty. Češi jsou totiž největšími fanoušky hokeje jen do chvíle, kdy naši hokejisté vyhrávají. Především by byli všichni chytří až na půdu, věděli by, co přesně hokejisti udělali špatně. Oni by to přeci zvládli líp, na tom nic není, vždyť je to jen ježdění na ledě s hokejkou. A co teprve, kolik přestupků by se v tu osudnou noc stalo a kolik věcí by bylo zničeno? Neporvali by se tam nakonec všichni? Myslím, že by se policie a záchranná služba rozhodně nenudily, Češi totiž v takových momentech dokáží být velmi agresivní. Ještěže naši hokejisté zvítězili, myslím, že si oddechly i bezpečnostní složky.

Teď je jen otázkou, jak dlouho tato pozitivní nálada v Česku vydrží. Něco mi říká, že moc dlouho ne, brzy se totiž konají volby do Evropského parlamentu. A zrovna politika je v Česku velmi ošemetné téma. Pokaždé náš národ rozdělí na dvě strany, které se nebojí ukázat vzájemnou nesnášenlivost. Přitom to, jaká vláda v naší zemi vládne, je jen výsledek toho, co jsme si my sami zvolili.

A co vy, myslíte si, že radostná nálada v Česku vydrží dlouho? A nepřipadá vám chování Čechů na jednu stranu pokrytecké?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz