Hlavní obsah

Jak poznáte, že vás vaše kočka skutečně miluje?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Michael Kuhn / Wikimedia Commons / Creative Commons Attribution 2.0

Kočky sice nedokáží vyjádřit lásku slovy, ale dokáží vám svou náklonnost vyjádřit jinými způsoby. Pojďme se podívat na největší signály toho, že vás vaše kočka miluje.

Článek

Kočky sice nedokáží vyjádřit lásku slovy, ale dokáží vám svou náklonnost vyjádřit jinými způsoby. Obvykle si kočka vybírá ze své rodiny jednoho nejoblíbenějšího člověka. Rozhodně si neoblíbí jen tak někoho, jako to bývá u psů. Kočičí lásku si musíte zasloužit. Pojďme se podívat na největší signály toho, že vás vaše kočka miluje.

1. Ukazuje vám bříško

Pokud ve vaší blízkosti leží kočka na zádech a ukazuje vám své bříško, znamená to, že se cítí bezpečně. Kočičí břicho je jedno z nejzranitelnějších částí těla kočky. Mnoho lidí si ale mylně myslí, že je tímto gestem kočka vyzívá k hlazení bříška. To má málokterá kočka v oblibě. Většinou tak tohle hlazení skončí spíše tím, že vás kočka poškrábe. Primárně jde totiž vaší kočce o to ukázat vám, že vám naprosto důvěřuje.

2. Pomalu na vás mrká

Pomalé mrkání je další známkou kočičí náklonnosti. Pokud si všimnete, že na vás vaše kočka často kouká a u toho pomalu zavírá oči a poté je zase pomalu otevře, znamená to, že jí na vás záleží. Až se vaše oči setkají s těmi vaší kočky, můžete se pokusit napodobit toto pomalé mrknutí a opětovat tak vaší kočce náklonnost.

3. Vrní ve vaší přítomnosti

Kočičí vrnění je asi to první, co každého napadne. Jde o typickou kočičí vlastnost. Když vaše kočka vrní, když ji pohladíte, znamená to, že je šťastná a spokojená a že se ve vaší přítomnosti cítí velmi komfortně. Vrnění samozřejmě mohou doprovázet i negativní emoce, ale to pouze v případě, kdy pozorujeme, že má kočka zároveň sklopené uši a ocas a celkově se snaží co nejvíce se schovat.

4. Vzpřímený ocas a ocas ve tvaru otazníku

Jak už bylo zmíněno výše, sklopený ocas u kočky nesignalizuje nic dobrého. Ale pokud má kočka ve vaší přítomnosti vzpřímený ocas, nebo pokud si dokonce obmotává ocas kolem vašich nohou, znamená to, že vás má opravdu ráda.

5. Pronásleduje vás

Zaznamenali jste, že ať už se hnete kamkoliv, tak že s sebou máte pokaždé čtyřnohý doprovod? Ať už s vámi chodí do koupelny, lehá si s vámi do postele, pozoruje vás při práci nebo při jídle, tohle je opravdu velký znak toho, že jste její oblíbený člověk. Vaše kočka se o vás zkrátka velmi zajímá a užívá si vaši společnost. Přijde si s vámi v bezpečí.

6. Olizuje vás

Kočky jsou už od útlého věku zvyklé na olizování srsti od kočičí mámy. Poté, když kočky vyrostou, tak o sebe takto navzájem pečují i nadále v dospělém věku. Je dokázané, že si tím kočky budují přátelství a zároveň si tak předávájí pachy. Když vás vaše kočka olízne, znamená to tedy, že se o vás chce starat, protože jste jejím blízkým přítelem.

7. Dává si s vámi šlofíka

Kočky si dávají záležet na výběru vhodného místa na spaní. Pramení to z toho, že jsou v přírodě nejvíce zranitelné právě ve chvíli, kdy spí. Proto si vybírají místo, kde se skryjí před predátory a dalšími možnými hrozbami. Pokud tedy spí ve vaší blízkosti nebo dokonce ve vaší posteli, znamená to, že jste pro ni velmi speciální.

8. Nosí vám svou kořist

Kočka je od přírody lovec, a proto vám může na důkaz lásky přinést dárek. Dárek může být ve formě hračky nebo může jít například o mrtvou myš či žábu. Mělo by vám lichotit, že se o svou kořist chtějí podělit právě s vámi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz