Hlavní obsah

Manžel měl poměr s jinou ženou. Koupil dovolenou a rodinu dostal do dluhů

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay/Public domain

Manželova nevěra nejenže narušila náš vztah, ale především nás přivedla na mizinu. Manžel chtěl náš vztah zachránit, a tak si vzal úvěry, kde se dalo, jen aby mě mohl vzít na dovolenou na Maledivy.

Článek

Byl teplý letní večer, když Jana objevila pravdu, která jí změnila život. Její manžel Petr měl poměr s jinou ženou. Zpočátku tomu nemohla uvěřit. Petr, její životní láska a otec jejich dvou dětí, se dopustil takového zrady. Dny plné slz a nevyspání se proměnily v týdny a Jana věděla, že musí najít způsob, jak se s touto skutečností vypořádat. Petr byl vždycky pohledný muž, kterému se dařilo nejen v práci, ale i v osobním životě. Když se však Jana rozhodla, že o jeho nevěře promluví, Petr se zoufale snažil situaci zachránit. Přesvědčil ji, že to bylo jen chvilkové selhání a že chce vše napravit. Slíbil, že se změní, že pro záchranu a klid v rodině udělá cokoliv.

Manžel měl poměr s jinou ženou

Za týden přišel s nápadem že pojedeme celá rodina na luxusní dovolenou. „Bude to nový začátek,“ řekl, „místo, kde můžeme začít znovu.“ Jana byla unavená neustálým bojem a toužící po chvíli klidu, souhlasila. Petr jí ukázal katalogy luxusních resortů, vybral ten nejkrásnější hotel na Maledivách a slíbil, že to bude dovolená snů. Jana se snažila uvěřit, že tato dovolená může být řešením jejich problémů. Děti byly nadšené a začaly se těšit na bílý písek a modré moře. Ale co Jana netušila, bylo to, že Petr tuto dovolenou financuje na úkor jejich finanční stability. Petr si vzal několik půjček, od různých společností, aniž by o tom Janě řekl. Jeho naděje, že dovolená zlepší rodinné vztahy a zapomene na jeho chybu, ho vedla k rozhodnutím, která nebyla rozumná. Jana si začala všímat podezřelých telefonátů a narůstajících výdajů, ale Petr ji vždycky uklidnil, že má vše je pod kontrolou.

Koupil dovolenou a rodinu dostal do dluhů

Když dorazili na Maledivy, vypadalo to jako v pohádce. Děti si hrály na pláži, Jana s Petrem sdíleli romantické večeře při západu slunce. Zdálo se, že všechno bude jako dříve. Ale po návratu domů je čekala krutá realita. Účty začaly přicházet a Jana zjistila, že jsou ve statisícových dluzích. Všechny ty krásné okamžiky na dovolené byly vykoupeny obrovskými finančními závazky. Jana se cítila zrazena, tentokrát nejen emocionálně, ale i finančně. Petr, který se snažil napravit svou chybu, ji jen prohloubil.

Nakonec museli prodat auto a několik cenností, aby splatili alespoň část dluhů. Jana se musela vrátit do práce na plný úvazek a Petr pracoval přesčasy, aby situaci napravili. Vztah mezi nimi byl opět napjatý a důvěra, která byla kdysi základem jejich manželství, byla nenávratně pryč. Jana se však nevzdala. S vědomím, že musí chránit své děti a rodinu, začala pracovat na nové budoucnosti. S Petrem prošli rodinnou terapií a postupně se snažili obnovit to, co bylo ztraceno. A tak, i když byla zrada a finanční krize těžká, Jana se naučila, že síla rodiny nespočívá v dokonalosti, ale ve schopnosti překonat společně i ty nejtěžší překážky.

Zdroje: Autorský text vlastní zkušenost Jany

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz