Hlavní obsah

Na dovolené jsem se zamilovala do pohledného Španěla. To, co mi provedl je hrozné. Nemám ani korunu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia commons/Public domain

Vypravila jsem se na dovolenou do Španělska, kdy jsem se těšila na nádherné pláže, azurové moře a nové zážitky. Netušila jsem však, jak velké překvapení mi osud chystá. Domů jsem se vrátila zamilovaná, avšak také okradená. A to vše mou naivitou.

Článek

Paní Martina je padesátiletá úřednice z malého města na Moravě, která si pro letošní léto naplánovala vysněnou romantickou dovolenou ve Španělsku. Představa slunce, moře a odpočinku od každodenního shonu byla lákavá, ale co Martina nečekala, bylo setkání, které jí obrátilo život vzhůru nohama.

Na dovolené jsem se zamilovala do pohledného Španěla

Dovolená začala běžným večerem v romantickém městě Marbella, kde Martina, která je zvyklá na klidný život ve svém malém městě, vyrazila s kamarádkou Evou na procházku po starobylém přístavu. Nikdy nebyla tak pozdě večer venku, a proto byla velmi překvapená, jaké krásy se v nočním Španělsku mohou nacházet. Zde se také náhodně setkala s krásným mužem jménem Esteban, který byl španělským rodákem. Jeho charisma a pronikavé modré oči ji okamžitě okouzlily. Esteban byl dokonalým gentlemanem, byl velmi pozorný, vtipný a zdálo se, že má skutečný zájem o Martinu, do které se zakoukal.

V následujících dnech spolu trávili stále více času. Esteban ji provedl nejen známými turistickými místy, ale i skrytými zákoutími Marbelly, které turisté neznají a stěží by je hledali. Martina byla okouzlena nejen krásou Španělska, ale i Estebanovou zdánlivou upřímností a zájmem o její maličkost. Vzájemná přitažlivost byla tak silná, že jedné horké letní noci došlo mezi nimi k vášnivému spojení, které Martina považovala za začátek něčeho krásného a výjimečného.

To, co mi provedl je hrozné. Nemám ani korunu

Po návratu do České republiky se však začaly dít nečekané věci. Martina, která byla plná radosti a nových vzpomínek z dovolené najednou zjistila, že její bankovní účet je téměř prázdný. Zjistila to v ten moment, kdy potřebovala v obchodě zakoupit větší nákup a nemohla si převést ani peníze ze spořícího účtu. Zmateně a se zvýšeným srdečním tepem procházela bankovní výpisy a zjistila, že všechny podezřelé transakce byly provedeny během poslední noci její dovolené, kterou strávila právě se svým milencem na hotelovém pokoji.

Foto: Betynka vlastní obrázek

S hrůzou si uvědomila, že Esteban, kterému natolik důvěřovala a o kterém snila jako o svém budoucím partnerovi, ji oklamal a okradl. Byl to on, kdo zneužil její důvěru a přístup k její peněžence v okamžiku, kdy byla tak naivní a důvěřivá. Martina se obrátila na místní policii a na konzulát, ale bez konkrétních důkazů byla minimální možnost zjistit totožnost přítele a svědky případu. Později se zjistilo, že muž, se kterým se měla dobře, zřejmě ani nebyl Esteban, jak jí tvrdil.

Zklamaná, finančně poškozená a s velkým pocitem zrady nezbylo Martině nic jiného, než se znovu vrátit do svého každodenního života. Tato hořká zkušenost jí přinesla nejen bolest, ale i cennou lekci. Martina dnes mluví o svém příběhu jako o varování pro ostatní, kteří by se mohli ocitnout v podobné situaci. Přestože byla její dovolená poznamenána zradou, naučila se, jak je důležité chránit si nejen své srdce, ale i své finanční prostředky před zneužitím jiných.

Zdroje: Autorský článek a trpká zkušenost Martiny

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz