Hlavní obsah

Na dovolené jsme si zašli do místního baru. To, co se tam stalo, bylo hrozné a my se báli o život

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Betynka

Patrik s přítelkyní si po celodenním slunění vyrazili užít dovolenkový večer v místním baru. Při drinku jsme se příjemně pobavili a zatancovali si. Když nám však přinesli účet, byly jsme v šoku. Peníze, které jsme měl na týden, jsme hned utratili.

Článek

Naše dovolená na Kypru začala jako idylický únik od každodenního shonu. Strávili jsme nádherné dny prozkoumáváním starověkých památek, koupáním na zlatavých plážích omývaných průzračně čistým mořem a ochutnáváním místních specialit v malých restauracích. Večery jsme věnovali zábavě a poznávání místní kultury, což nás nevyhnutelně zavedlo až do jednoho z místních barů, který vypadal jako skvělé místo pro zakončení dalšího úžasného dne.

Na dovolené jsme si zašli do místního baru

Při příchodu byl bar plný života, hudba hlasitě hrála a lidé se bavili a tancovali. Ta  atmosféra nás nadchla, a proto jsme se rozhodli objednat si náš oblíbený drink. Když však přišel čas na placení, naši dobrou náladu nám překazil obsluhující personál, který nám suverénně předložil pro nás šokující účet na 800 eur za dva drinky. Domnívali jsme se, že došlo k účetní chybě a požadovali jsme vysvětlení. Ale místo toho jsme se setkali s velmi nepřátelským přístupem. Personál trval na zaplacení, trval na ceně a vyhrožoval policií, což nás přivedlo do velmi nepříjemné situace a celý bar se ohlížel na nás jako na nějaké zloděje. Nakonec jsem pod tlakem zaplatil svojí kreditní kartou, abychom mohli situaci uklidnit a bar urychleně opustit. Chvilkami jsme se až báli o život, protože tam nebyl v tu chvíli nikdo, kdo by nám pomohl. Všichni se na nás nepříjemně dívali a místní vyhazovač opravdu budil respekt.

Foto: Betynka

To, co se tam stalo, bylo hrozné a my se báli o život

O tuto nepříjemnou zkušenost, jsme se následující den podělili s několika místními obyvateli a dalšími turisty. Později jsme však zjistili, že tento bar má špatnou pověst právě v okrádání turistů. To, co se tam stalo, bylo hrozné. Nebyli jsme jediní, kteří zažili tuto nepříjemnou zkušenost. Mnoho dalších turistů nám vyprávělo podobné zážitky o astronomických účtech za obyčejné nápoje a o taktice zastrašování, kterou personál používá k vymáhání nehorázných cen. A nejhorší na tom je, že nezmůžete nic a nemůžete se obrátit ani na místní policii.

Až po návratu domů jsem ještě zjistil, že si bar strhl z mé karty dalších 50 eur za použití platební karty, a údajné poplatky za platbu v zahraničí. Celá tato zkušenost byla nesmírným zklamáním a ukázala nám temnější stránku místa, které jsme si původně tolik oblíbili. Způsob, jakým jsme byli ošizeni a jak s námi barový personál zacházel, zcela změnil můj pohled na oblíbenou destinaci na Kypru. Co bylo kdysi dovolenou plnou krásných vzpomínek, se nyní proměnilo v místo, kam se už nikdy nechci vrátit. Chvilkami jsem si přišel, že bojuji o svůj život, protože taktika zastrašování byla skutečně nepříjemná.

Zdroje: Autorský text a vyprávění Patrika

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz