Hlavní obsah

Na dovolené jsem podlehla hezkému Řekovi a vzala si ho za muže. Tohle mi udělal a mě je z toho zle

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: DALLE-vytvořeno pomocí open Ai

Když nedáte na rady příbuzných a dobrých přátel a jdete si těžce za svým vysněným cílem, nemusí to vždy dobře dopadnout. Přesně to se stalo v případě Lenky, jejíž manželství skončilo dříve, než vůbec začalo. Co se stalo?

Článek

Lenka je mladá žena z Prahy, která si našla během letní dovolené v Řecku nečekanou lásku. Spolu s kamarádkami se vypravila do malebného přímořského městečka, kde se potkala s Nicholasem, charismatickým Řekem stejného věku. Nicholas, který pracoval jako instruktor potápění, okouzlil Lenku svou bezstarostností a znalostí místních zvyků. První setkání na pláži brzy přerostlo v hlubší spojení, a to krátce poté, co vzal Lenku na tajné pláže a ukázal jí zajímavé kulturní památky.

Na dovolené jsem podlehla hezkému Řekovi a vzala si ho za muže

Přestože byla Lenka na dovolené s kamarádkami, její denní dovolenkový program se rychle změnil. Většinu dnů trávila s Nicholasem, se kterým brouzdali po moři a objevovali společně nové kouty ostrova. Večery s ním trávila návštěvou restaurací a jeho přátel u dobrého jídla a vína. Nechyběl ani sex v přírodě a na prázdné pláži. Takové sexuální hrátky však nezůstaly bez následků. Lenka byla těhotná. Když se blížil čas odjezdu, Nicholas ji přesvědčil, aby zůstala. „Život je příliš krátký na to, aby sis nechala ujít životní šanci na štěstí,“ ujišťoval ji. Lenka, která byla oslněná romantikou a představou krásné rodiny, požádala ve svém zaměstnání o neplacené volno a prodloužila si dovolenou. Vzdala se plánovaného návratu domů se svými kamarádkami a zůstala v Řecku.

Romantika dosáhla svého vrcholu ve chvíli, kdy ji Nicholas po dvou týdnech požádal o ruku při západu slunce na odlehlé pláži. Lenka, která byla zaslepená láskou, souhlasila, a to bez váhání. Svatba se konala rychle, prakticky bez přítomnosti rodiny či přátel, pouze s několika Nicholasovými kamarády, kteří jim byli za svědky. O jejich rozhodnutí se dozvěděla Lenčina rodina a přátelé až později a jejich reakce byly plné obav. „Jsi si jistá Lenko, že je to správná volba? Vždyť ho znáš tak krátce!“

Tohle mi udělal a mě je z toho zle

Po návratu do České republiky dala Lenka výpověď ze svého zaměstnání, aby se mohla přestěhovat do Řecka k Nicholasovi. Přes všechny pochybnosti a varování rodiny se cítila jako ve snu. Po třech měsících manželství se ale její snové opojení náhle rozplynulo. Lenka přišla jednoho dne nečekaně domů a našla Nicholase v posteli s jinou ženou. Ještě dříve, než stihla cokoli říci, Nicholas ji řekl, že ji o svém rozhodnutí ukončit jejich manželství poslal prostřednictvím textové zprávy, kterou však Lenka neobdržela.

Tento okamžik byl pro Lenku naprostým peklem. Těhotná a opuštěná. Zůstala v cizí zemi, s rozbitým srdcem a bez práce. S bolestí vzpomínala na varování svých blízkých, které pominula v zápalu nově nalezené lásky. Nemohla jim to říct a všem proto tvrdila, že je šťastná. Lenčin zážitek je důsledkem toho, že někdy stojí za to zpomalit a poslouchat nejen své srdce, ale i rozum a lidi, kterým důvěřujeme.

Zdroj: Autorský text skutečný zážitek Lenky

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz