Hlavní obsah
Umění a zábava

Je na Antarktidě ticho?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Je na Antarktidě ticho? A vosy? A mohla bych je vidět?

Je na Antarktidě ticho? Miluju totiž ticho. A nesnáším vosy. Jsou na Antarktidě vosy? Dnes jsem seriózně uvažovala o tom, že se tam přestěhuju. Jen jsem nějak zanedbala to otužování…miluju totiž horkou sprchu… No, to je totiž tak. Kromě ticha…

Článek

Deník Bláznivky na vsi:

Je na Antarktidě ticho? Miluju totiž ticho. A nesnáším vosy. Jsou na Antarktidě vosy? Dnes jsem seriózně uvažovala o tom, že se tam přestěhuju. Jen jsem nějak zanedbala to otužování…miluju totiž horkou sprchu…no a už se mi ty plány nějak bortí…Sice asi teda ticho, žádné vosy, ale zase teda zima jak v psírně. Je v psírně zima? Jak velká? A co to ta psírna vlastně jako je? Mrazák se psama? V Číně? Nebo kde? Tak já na tu Antarktidu teda asi nepojedu, no…

No, to je totiž tak. Kromě ticha miluju taky to, když se můžu natáhnout do postele. A koupat se v tom tichu. JENŽE. To nikdy není tak jednoduché, jak by se na první pohled mohlo zdát. Koupejte se v tichu, když nad vaší hlavou ve stráni kdosi celý den (už asi rok) mlátí kladivem do chatičky. Kdyby jí chtěl aspoň rozbořit, to bych mu šla i pomoct. O to hůř, když má pocit, že ji tak vylepšuje. Chci se tedy koupat v tom tichu, že jo. Řeknu si: zavřu všechna okna a dveře. I kdybych se měla udusit, vykoupu se. Lehnu si, nadechnu se a - ťuky ťuk. Pauza. Ťuk ťuk ťuk prásk! Trojitá skla všude na baráku - k čemu to jako má sloužit??? No dobrý, tak nic, vezmu si špunty do uší. To určitě pomůže. Zavírám oči, ani nedutám, poslouchám napjatě. Chvíli ticho. A pak zas - ťuky ťuk ťuk. Ťuk. Vrrrrrr! Aaaaa, teď vrtáme. A teď taky, teď taky, teď taky…Trojitá skla, zdi, špunty…tak co tam máme dál? Běžím do garáže a v agónii si nasazuju žlutá Otíkovská sluchátka. Kontroluju dovřenost všech oken a dveří ve všech podlažích, špunty zasouvám hlouběji do ucha, sluchátka upravuju na velikost své hlavy. Takže znova: lehnu si, zavřu oči, nadechnu se (trochu se dusím, v místnosti se zavřeným oknem je asi 45 stupňů, ale nevadí, to dám, to dám!) - a zaposlouchám se do onoho ticha s velkym Těěěěě. Aaaaachhhhhh….jak slastné. Uběhla minuta. Začíná mi natýkat hlava. Sluchátka ji drží jak ve svěráku. Zatínám zuby. To dám, to dááám! Uběhla další minuta. Aaaaaaachhhh…načež sebou prudce trhnu a vykulím oči: Prásk! Drrrrrrrnnnnn vrrrrrr! Drrrrrrrnnnnn vrrrrrr! No to ne, motorovka!!!!!

Přátelé, jdu balit - psírna nepsírna.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz